Truecaller investerar i spelutvecklingsbolaget Mayhem Studios
Hem GAMING Truecaller investerar i spelutvecklingsbolaget Mayhem Studios Private Ltd.

Truecaller investerar i spelutvecklingsbolaget Mayhem Studios Private Ltd.

Publicerat av: Redaktionen

Truecaller förvärvar drygt 4 procent av aktierna i det Singapore-baserade spelutvecklingsbolaget Mayhem Studios Private Ltd. med drygt 30 miljoner kronor.

Bolaget fokuserar på utveckling av mobilspel för den indiska marknaden.

Bland övriga investerare finns bland annat Sequoia och Mobile Premier League.

“Truecaller har en unik position i Indien med cirka 250 miljoner användare och är idag en av Indiens mest använda appar. Mayhem Studios är ett spännande bolag med goda förutsättningar att ta marknadsandelar på den snabbväxande indiska marknaden för mobilspel. Vi ser också att samarbetet med Mayhem Studios kommer ge oss värdefulla insikter i hur vi kan skapa mervärde för våra annonspartners. Vår ambition är att detta, förutom att vara en god investering, ska bidra till att vi kan bygga en starkare position för Truecallers annonsplattform inom marknaden för mobilspel” säger Nami Zarringhalam, medgrundare och strategichef på Truecaller.

Den indiska marknaden för mobilspel förväntas växa starkt från 2.8 miljarder USD i 2022 till 5 miljarder USD 2025 och antalet spelare förväntas växa från 400 miljoner i 2022 till 500 miljoner i 2025. Tillgången på prisvärd mobildata i kombination med ökad penetration av smartphones är två av faktorerna som väntas bidra till den starka marknadstillväxten.

Truecaller investerar i spelutvecklingsbolaget Mayhem Studios

Investeringen i Mayhem Studios Private Ltd. förväntas påverka Truecallers kassaflöde för det andra kvartalet 2023 med drygt 30 miljoner kronor. Investeringen finansieras genom befintlig kassa.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar