Det svenska spelundret i fokus när Toca Boca representerar Sverige på en av Asiens främsta teknikmässor
Hem GAMING Toca Boca blir ett av företagen som får representera Sverige på plats

Toca Boca blir ett av företagen som får representera Sverige på plats

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 till 20 augusti går en av Asiens största mässor för vetenskap och teknik, the National Science and Technology Fair, av stapeln i Bangkok, Thailand.

I år stoltserar den svenska paviljongen med temat “det svenska spelundret”, och spelpionjären Toca Boca, känd som skaparna av ett av världens mest populära spel för barn och unga, blir ett av företagen som får representera Sverige på plats.

Syftet är inte bara att visa upp Sverige som en nation av kreativitet och innovation inom spelvärlden, utan också att stärka internationella band och relationer.

Den prisbelönta svenska spelstudion Toca Boca, mest känd för succéspelet “Toca Life World”, har bjudits in av Sveriges ambassad i Bangkok till den anrika Svenska Paviljongen på National Science and Technology Fair 2023 för att representera Sverige samt främja internationell samverkan. Svenska Paviljongen har tidigare år välkomnat inflytelserika pionjärer som IKEA, Tetra Pak och Strawbees.

Övergripande tema för detta år är “För lysande och kreativa generationer”. I ljuset av detta har den svenska paviljongen särskilt valt att lyfta fram “det svenska spelundret”, för att belysa Sveriges betydande roll inom spelindustrin och dess bidrag till kreativitet och innovation.

“Vi är enormt tacksamma och stolta över att få stå här, som representanter för den svenska spelkulturen och industrin på den globala arenan”, säger Emil Ovemar, grundare och Head of Studio på Toca Boca. “Vår vision har alltid varit att bygga broar mellan kulturer, med spel som verktyg för att sprida lekfullhet och kreativitet, särskilt bland yngre generationer”, fortsätter han.

I paviljongen kommer Toca Boca att flankeras av andra framträdande svenska spelstudior, däribland Aftnareld och Overflow Games.

Den omfattande mässan, som lockar över ett tjugotal ambassader och över 100 framstående företag, riktar sig främst till en yngre publik, särskilt barn i åldrarna 10 till 15 år. Av de uppskattade 1,2 miljoner besökarna utgörs en majoritet, nämligen 80 procent, av skolungdomar. Besökarna kommer att få uppleva en mängd aktiviteter: från att utforska nya spel och testa prototyper till föreläsningar om spelutvecklingsprocessen, allt med Toca Bocas unika “kids-first perspective” i åtanke. Detta blir också en gyllene chans att knyta band, stärka relationer och möjliggöra ett utbyte av kunskap mellan Sverige och Thailand.

Det svenska spelundret i fokus när Toca Boca representerar Sverige på en av Asiens främsta teknikmässor

Övergripande tema för detta år är “För lysande och kreativa generationer”.

“Det är en unik möjlighet för oss att inte bara dela med oss av vår expertis utan också att få motta oss av besökarnas åsikter och insikter, för att se till att vi förblir relevanta och fortsätter producera spel som svarar på barns behov av skapa, uttrycka sig och känna sig hörda”, menar Emil. “Vi hoppas också att vår närvaro här kan inspirera fler unga talanger att utforska spelutveckling som ett medel för att förverkliga sina kreativa drömmar.”

National Science and Technology Fair kommer att pågå mellan den 11 och 20 augusti 2023, och äger rum på IMPACT Exhibition and Convention Center i Muang Thong Thani, Bangkok.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar