Nu släpps PartyRock – alla kan prova på att bygga en AI-app
Hem E-HANDELAMAZON Nu släpps PartyRock – alla kan prova på att bygga en AI-app

Nu släpps PartyRock – alla kan prova på att bygga en AI-app

Publicerat av: Redaktionen

PartyRock är ett nytt utbildningsverktyg från molnföretaget Amazon Web Services (AWS), som låter alla lära sig grunderna i att bygga enkla applikationer baserade på generativ AI utan tidigare kunskaper om programmering.

Det släpptes den 17 november och finns tillgängligt kostnadsfritt på internet.

PartyRock är tänkt att vara ett första steg för alla som är intresserade att lära sig mer om möjligheterna med generativ AI. Verktyget bygger på AWS professionella AI-tjänst Amazon Bedrock, som samlar basmodeller från Amazon och andra leverantörer.

”Du kan experimentera, lära dig allt om inmatningsprompts, bygga mini-appar och dela dem med dina vänner – utan att behöva skriva någon kod eller skapa ett AWS-konto.”, skriver Jeff Barr, chefsevangelist på AWS, i ett blogginlägg där han också beskriver och demonstrerar några av huvudfunktionerna.

I appen han bygger – som automatiskt genererar lätt irriterade svar på mejl – behövs ingen egen kodning, utan appen skapas genom att koppla ihop färdigbyggda miniprogram, widgets, och koppla dem till tillgängliga språk- och bildmodeller. Några exempel på enkla appar som kan skapas i PartyRock är receptförslag baserat på vilka ingredienser man har i kylskåpet, eller en pappaskämtgenerator – men bara fantasin sätter gränserna.

Nu släpps PartyRock – alla kan prova på att bygga en AI-appVill man inte bygga en app från grunden är det också möjligt att anpassa en befintlig app, som delats av en annan användare.

Under en begränsad tid kommer alla som besöker sajten att kunna testa PartyRock utan kostnad, allt som krävs är inloggning via Amazon-, Apple- eller Google-konto. Fler AI-modeller, widgets och funktioner kommer också att läggas till efter hand.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar