Frisk och elegant Crémant med bubblande smak av Frankrike
Hem RESTAURANG Frisk och elegant Crémant med bubblande smak av Frankrike

Frisk och elegant Crémant med bubblande smak av Frankrike

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut, en frisk fläkt på bubbelhimlen med fräsch framtoning och fransk elegans.

Denna Crémant är en mousserande nyhet från Frankrike som tillverkas genom samma metod som champagne.

Tack vare sin sprudlande friskhet fungerar vinet perfekt som festlig välkomstskål eller aperitif.

Det här bubblande vinet kommer från Bordeaux, en av världens mest förnäma och välkända vinregioner och vingårdarna ligger i regionen Entre-Deux-Mers i södra Bordeaux. Det är tillverkat genom samma metod som champagne, det vill säga med en andra jäsning på flaskan12 månaders lagring på jästfällning skapar balans i vinet och ger de typiska traditionella mousserande vinaromerna av brioche.

Frisk och elegant Crémant med bubblande smak av FrankrikeFleur de Vignoble Crémant Bordeaux Brut är gjord av druvsorterna Merlot (80 %) och Semillon (20 %). Merlot ger vinet styrka och fruktighet, Semillon ger mineralitet och friskhet. Både smak och doft har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.

Fleur de Vignoble som på svenska betyder blomma från vingården är en vacker skapelse vars namn går igen i den estetiska etiketten prydd med blommor i guldrelief.

Både insida och utsida signalerar fest och flaskan är en självklar attiralj till den fina dukningen.

Bubblorna är den perfekta starten till en lyckad tillställning. Servera som aperitif och välkomstskål till ost- och charkbrickan bestående av lufttorkad korv och skinka samt lagrade hårda ostar. Passar även fenomenalt bra till de salta chipsen men även genom en hel måltid, förslagsvis med fisk och skaldjur. Det är otroligt kul att lansera en produkt som uppvisar liknande karaktärer som champagne men som har en betydligt lägre prislapp. Tack vare sin sprudlande friskhet är vinet en riktig stämningshöjare under hela kvällen, vare sig du dricker den med eller utan tillbehör, säger Monia Jensen, New Business Manager på Anora.

 

Relaterade Artiklar