Elvakaffe med guldkant för seniorer på Bjertorp Slott
Hem RESTAURANG Elvakaffe med guldkant för seniorer på Bjertorp Slott

Elvakaffe med guldkant för seniorer på Bjertorp Slott

Publicerat av: Redaktionen

Vad är väl ett lyxigt förmiddagskaffe på slottet?

Jo, alldeles alldeles underbart tyckte seniorerna som den 3 juli besökte Bjertorp Slott för att avnjuta ett gemensamt elvakaffe med sju sorters kakor.

Idén till initiativet var att ge äldre personer i närområdet en dag med både guldkant och gemenskap.

För att nå ut till rätt personer kontaktade Bjertorp Slotts Event Manager Lizette Laurell, Vara Kommuns äldreomsorg och Svenska Kyrkan som bägge var mycket positiva till initiativet. Ryktet om ett ”lyxigt elvakaffe på slottet” spred sig snabbt bland seniorerna.

Dagen startade med att gästerna fick ett varmt välkomnande till slottet med vacker musik från flygeln i slottshallen av Karin Ekenvi, Svenska Kyrkan. Kaffet serverades och sju sorters kakor stod uppdukat i slottets eleganta marmorbeklädda musiksal. Salen fylldes av sorl och skratt från seniorerna som delade med sig av historier medan de njöt av fikat.

Under påtåren berättade slottets vd Victoria Johansson slottets intressanta historia. Flertalet av seniorerna bidrog med egna berättelser och bra frågor. Fem av damerna hade extra spännande historier att berätta från den tid de gick på Bjertorp hushållsskola i slutet av 60-talet.

Elvakaffe med guldkant för seniorer på Bjertorp Slott– Många oskyldiga busigheter hittade vi på, bland annat minns jag att Ekporten låstes 21.00 men vi hittade snabbt en gång i slottets källare att smyga ut och in genom… Fru Helgesson ler när hon berättar och flertalet damer nickar fnittrande instämmande.

Efter fikat tittade gästerna runt i slottets alla salonger, matsal och flertalet hotellrum som alla har ett spännande kapitel från sagan om Bjertorp Slott.

98 seniorer lämnade slottsfikat nöjda och belåtna med ett stort leende på läpparna, och viktigast av allt, många bekantskaper rikare – kan det bli underbarare än så?

Eventet är en av flera aktiviteter som Bjertorp Slott genomfört inom sitt sociala hållbarhetsarbete. Under åren har flertalet stödinsatser och evenemang genomförts, bland annat till den lokala organisationen Våra älskade barn, Suicide Zero och Hand in Hand. Under hösten 2023 planeras även ett frukostevent med organisationen Friends.

 

Relaterade Artiklar