Telia Sverige och Bris forsätter med samarbetet för att stötta fler barn
Hem LEVERANTÖRER Telia Sverige och Bris forsätter med samarbetet för att stötta fler barn

Telia Sverige och Bris forsätter med samarbetet för att stötta fler barn

Publicerat av: Redaktionen

Samarbetet mellan Telia och Bris, Barnens rätt i samhället, möjliggör svåra och viktiga samtal från barn som är i behov av trygghet och stöd.

Nu förlängs avtalet med målet att ytterligare förbättra och utöka barnens kommunikationsmöjligheter samt fortsätta stötta barn och föräldrar i det uppkopplade livet.
Telia och Bris samverkar med gemensamt mål om ökad trygghet och stöd för barn och unga.

Inom ramen för samarbetet hjälper Telia redan till att upprätthålla Bris nationella stödlinje 116 111, som under 2022 registrerade över 44 000 stödjande samtal. Fler samtal från barn i behov av stöd har möjliggjorts och dessa samtal fortsätter att öka, därför förlängs och fördjupas nu samarbetet.

– Alla barn behöver få den stöttning som de har rätt till, och särskilt viktigt att agera nu när behovet eskalerar. För att säkra att barnen alltid har någonstans att vända sig, på deras villkor och på det sätt som de vill kommunicera på tar vi nu nästa steg med Bris. Tillsammans ska vi fortsätta att utveckla både kommunikationsytor och gemensamma stödinitiativ för en trygg kontakt med Bris, säger Anders Olsson VD på Telia Sverige.

Bris nationella stödlinje 116 111 finns idag via telefon, chatt och mejl. Hos Bris har Telia även möjliggjort samtal nattetid, så att barnen kan få stöd dygnet runt varje dag på året.

Telia Sverige och Bris forsätter med samarbetet för att stötta fler barn–  Nästan 40 procent av samtalen till Bris kommer under tider som vi tidigare hade stängt. Det kan verka tungt att tänka på barn som söker stöd mitt i natten, men när barn berättar finns det hopp och det är först när ett barn söker hjälp som det finns möjlighet till förändring i barnets situation. Att vi även fortsatt kommer kunna svara barn som behöver någon att prata med oavsett tid på dygnet är otroligt viktigt. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla stödet och tillsammans med Telia jobba för ett tryggare liv på nätet, säger Magnus Jägerskog generalsekreterare på Bris.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar