Rebolet räddar en miljard föremål från förstörelse med hjälp av skalbar mjukvara
Hem E-HANDEL Rebolet har som vision att rädda en miljard artiklar från förstörelse

Rebolet har som vision att rädda en miljard artiklar från förstörelse

Publicerat av: Redaktionen

Som pionjär inom området re-commerce siktar tyska Rebolet på att rädda en miljard föremål från förstörelse.

Webbaserade Ongoing WMS är basen i deras operationer och har agerat katalysator för att komma igång med detta uppdrag.

Re-commerce, eller återbruk på svenska, beskriver processen att sälja begagnade varor och denna trend har vuxit i popularitet de senaste åren.

Fördelarna med att minska mängden avfall och förlänga produkters livslängd är tydliga, och Rebolet har som vision att rädda en miljard artiklar från förstörelse genom att göra re-commerce tillgängligt för alla onlineåterförsäljare världen över. Detta uppnås genom återförsäljning av begagnade varor för att på så sätt förlänga produkters livslängd och minska mängden onödigt avfall.

För att nå sitt mål använder sig Rebolet av Ongoing WMS för all sin lagerhantering vilket gör att de kan hantera artiklar och ordrar både snabbt och effektivt på lagret. I en intervju med Alessandro Bartsch, Head of Engineering på Rebolet, förklarar han hur Ongoing WMS nu är ryggraden för deras verksamhet, alltifrån att ta emot artiklar till att förbereda och skicka ut ordrar. “Nästan allt görs via Ongoing”, säger Bartsch. Att även ha stora integrationsmöjligheter är viktigt för företag som Rebolet då snabbhet och effektivitet är en av nycklarna till framgång.

När Bartsch får frågan om varför de initialt valde Ongoing WMS till sin lagerverksamhet förklarar han att det berodde på att Ongoing var ett av få företag som erbjöd alla de funktioner och anpassningar de var i behov av. “Vi tycker även om att arbeta med europeiska företag för att stödja vår lokala utveckling. Det var helt enkelt en win-win,” tillägger han.

Sömlöst samarbete gynnar båda parter

Enligt Bartsch är den största fördelen med Ongoing WMS den flexibilitet som mjukvaran erbjuder. “Inom re-commerce var det svårt att hitta ett system som passade våra behov,” säger han. Men med Ongoing WMS kunde Rebolet anpassa systemet utefter deras unika krav. “Tillsammans med Frida Eriksson [Rebolets personliga kontakt på Ongoing] kunde vi anpassa systemet för att uppfylla våra specifika behov, och vi fortsätter att implementera ändringar i snabb takt.” Han uttrycker vidare hur lätt samarbetet fungerat. “Kommunikationen med Ongoing är alltid en fröjd. Det är något vi verkligen uppskattar.”

Frida Eriksson har också mycket positiva kommentarer att lägga till om samarbetet. “Jag tycker att samarbetet mellan mig och Alessandro Bartsch har fungerat fantastiskt från start,” säger hon. “Han är alltid strukturerad i sina problembeskrivningar vilket gör det lätt för mig som utvecklare att implementera rätt logik gör deras olika arbetsflöden i Ongoing WMS. Det märks tydligt att han själv är en skicklig utvecklare på sättet som Rebolet har tagit användning av Ongoings olika funktionaliteter – webhooks, API:er, och så vidare. Tillsammans har vi anpassat deras system till något som passar deras specifika behov, men det är fortfarande till stor del baserat på Ongoings standardfunktionalitet även om Rebolet inte är den typiska Ongoinganvändaren.”

Mjukvaran shipcloud förbättrar effektiviteten ytterligare

En annan viktig faktor för deras framgång har varit integrationen mellan Ongoing WMS och transport- och returplattformen shipcloud GmbH som är partners till Ongoing. “Dessa två system sparade oss både tid och pengar”, säger Bartsch. “Även om det hade varit möjligt för oss att utveckla dessa system själva, skulle det ha fördröjt lanseringen av vår tjänst och resulterat i betydligt högre kostnader för oss. Genom att samarbeta med Ongoing och shipcloud kunde vi snabba på vår tillväxt och lönsamhet samtidigt som vi kunde bibehålla vårt fokus på hållbarhet.”

Rebolet räddar en miljard föremål från förstörelse med hjälp av skalbar mjukvaraSlutligen delger Bartsch hur både Ongoing WMS och shipcloud hjälper Rebolet att nå sina hållbarhetsmål. “Vi är dedikerade till att minimera vår miljöpåverkan och lämna ett så litet koldioxidavtryck som möjligt. Genom att ta beslutet att arbeta tillsammans med Ongoing WMS och shipcloud tror vi att vi har kunnat bilda en stark allians för att på sikt uppnå en koldioxidneutral framtid och bidra till att göra världen till en bättre plats, ett steg i taget,” avslutar han.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar