Qlik tecknar samarbetsavtal med AWS - ska accelerera företagens AI-utveckling
Hem E-HANDELAMAZON Qlik tecknar samarbetsavtal med AWS – ska accelerera företagens AI-utveckling

Qlik tecknar samarbetsavtal med AWS – ska accelerera företagens AI-utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Dataanalysföretaget Qlik och Amazon Web Services (AWS) har ingått ett strategiskt samarbete för att förenkla vägen mot pålitlig företags-AI.

Genom att kombinera Qliks lösningar med AWS molntjänster och generativa AI-teknologier kommer det mångåriga samarbetet stödja utvecklingen av AI-appar, förbättra kundernas dataanvändning, effektivisera efterlevnaden av data och påskynda införandet av AI-teknik.

– Vårt avtal med AWS kommer att påskynda våra kunders förmåga att kunna använda data och AI för att vässa deras konkurrensfördelar, säger Casey George, Executive Vice President Global Sales på Qlik.

– Det här samarbetet med Qlik hjälper kunder att utnyttja avancerad analys och molnteknik mer effektivt i generativa AI-distributioner, säger Chris Grusz, vd för Technology Partnerships på AWS.

Qlik och AWS kommer att samarbeta på en rad strategiska områden, utformade för att ge specifika fördelar inom fyra nyckelområden:

  • Driva på AI-app-utveckling: Samarbetet kommer att påskynda samarbetsinnovation som gör det möjligt för kunder att hämta värde från generativa AI-applikationer inklusive sömlösa integrationer med AWS generativa AI-tjänster, såsom Amazon Bedrock. Det är en tjänst som erbjuder ett urval av högpresterande grundmodeller (FM) från ledande AI-företag via ett enda API, tillsammans med en bred uppsättning möjligheter som organisationer behöver för att bygga generativa AI-applikationer med säkerhet, integritet och ansvarsfull AI.
  • Förbättra SAP-dataanvändningen: Samarbetet kommer att tillåta kunder att få större värde av sin SAP-data genom att migrera sina datamiljöer, vilket möjliggör moderna lösningar som utnyttjar Qliks breda dataintegreringsmöjligheter för både SAP- och icke-SAP-datakällor.
  • Effektivisera dataefterlevnad: Samarbetet kommer ytterligare att möjliggöra efterlevnad, sekretess och suveränitetskrav över ytterligare AWS-regioner. Detta kommer att stödja kundmigrering och innovation samtidigt som det möjliggör efterlevnad av kritiska regulatoriska standarder som FedRAMP i USA.
  • Accelerera AI-teknik-adaptering: Qlik och AWS kommer att intensifiera sammarknadsföring och samförsäljning med investeringar utformade för att påskynda kundernas framgång med pålitlig företags-AI.

Qlik tecknar samarbetsavtal med AWS - ska accelerera företagens AI-utveckling– Vi stärkte vårt samarbete med Qlik för att erbjuda bättre datadrivna lösningar till våra kunder, inklusive generativa AI-baserade insikter, kontextuella förslag, storskalig databehandling, inbäddade diagram och analyser, säger Nick Parrotta, CDIO på HARMAN.

Detta samarbete syftar till att förenkla affärsintroduktionen av molnbaserad dataintegration, analys och AI-lösningar. Samarbetet kommer att fokusera på att öka initaitiv för samförsäljning för att ge ytterligare stöd och resurser, vilket förenklar hur globala företag utnyttjar de kombinerade funktionerna hos Qlik och AWS.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar