Pricers ny produktionsanläggning i Europa kommer närmare kunderna
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Pricers ny produktionsanläggning i Europa kommer närmare kunderna

Pricers ny produktionsanläggning i Europa kommer närmare kunderna

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen av butiker och lösningar baserade på digitala prisetiketter ökar, och Pricer satsar därför på att möta en förväntad fortsatt volymökning med en ny produktionsanläggning i Europa, närmare kunderna på den här viktiga marknaden.

Pricer arbetar i nära samarbete med sina kunder för att förstå deras långsiktiga mål och specifika utmaningar, och kan med den nya anläggningen erbjuda kortare ledtider och ökad flexibilitet.

För att upprätthålla den höga produktkvaliteten har Pricer valt Zollner, en global leverantör av elektroniska tillverkningstjänster med säte i Tyskland, för att utöka företagets produktionskapacitet för digitala prisetiketter och bygga upp slutmonteringskapacitet i Europa. Anläggningen kompletterar Pricers befintliga produktionsanläggningar i Kina och Thailand.

Pricers ny produktionsanläggning i Europa kommer närmare kunderna

Helena Holmgren, vd för Pricer

– Utöver att dämpa effekterna av geopolitisk osäkerhet och göra bolaget mindre beroende av ett fåtal leverantörer, ligger beslutet i linje med Pricers ambition att öka kundnöjdheten. Att flytta produktionen närmare våra kunder är en strategisk ambition som vi är övertygade om kommer att stärka vår konkurrenskraft på marknaden, utöver att det även bidrar till att minska vårt koldioxidavtryck. En viktig del i arbetet har varit att designa produkter som passar för en automatiserad produktion. Vi är oerhört glada över att tillsammans med Zollner ytterligare öka automatiseringsgraden i monteringen, säger Helena Holmgren, vd för Pricer.

– Vi är mycket stolta över att erbjuda en ledande innovativ aktör som Pricer vår expertis inom tillverkning och konstruktion. Genom den automatiserade produktionen vid en av våra tyska anläggningar kan vi tillgodose Pricers behov av skalbar tillverkning av digitala prisetiketter. Även vid stora produktionsvolymer kan ”Made in Germany”-kvalitet garanteras för den europeiska marknaden, säger Markus Aschenbrenner, medlem av Zollners företagsledning.

För att möta Pricers höga krav på den nya toppmoderna produktionsanläggningen, finjusterar Zollner nu produktionslinjen för bolagets grafiska etiketter som erbjuder branschledande prestanda och batteritid. De första etiketterna väntas kunna börja levereras under slutet av andra kvartalet 2022.

Relaterade Artiklar