DreamHack och Elgiganten lockar bred publik till årlig gamingfestival i Jönköping
Hem GAMING DreamHack Summer 2023 och Elgiganten lockar bred publik till årlig gamingfestival i Jönköping

DreamHack Summer 2023 och Elgiganten lockar bred publik till årlig gamingfestival i Jönköping

Publicerat av: Redaktionen

Helgen den 16–18 juni har det åter blivit dags för tusentals gaming- och esportintresserade att vallfärda till Jönköping och Elmia för att besöka DreamHack Summer 2023, med Elgiganten som huvudsponsor och nordisk partner.

DreamHack handlar om community och är en unik festival för gaming-intresserade i alla åldrar.

De svenska DreamHack-festivalerna lockar årligen tiotusentals besökare och är en av världens första gamingfestivaler. Nu är det dags att inviga sommarens upplaga i Jönköping som erbjuder något för alla. Bland andra välkomnas Susanne Karlsson från Ullared, även kallad ”FortniteFarmor”, en av världens äldsta Fortnite-spelare. Hon började som hjälpsam farmor där hon ställde upp på att öva i Fortnite med sitt barnbarn – en aktivitet som inneburit värdefull kvalitetstid tillsammans.

– Först fick jag hoppa runt och agera ”måltavla”, men med tiden fick jag hjälpa honom att bära saker och successivt ta mer och mer ansvar i spelet. Med tiden så blev jag såpass mycket bättre att jag inte bara fick vara med och öva utan även att spela, säger Susanne Karlsson, ”FortniteFarmor”.

I år är Fortnite större än någonsin och DreamHack Open Featuring Fortnite inleder festivalen med ett mycket attraktivt pris för vinnaren.

– Ett av sommarens största dragplåster för de tävlingssugna blir utan tvekan den stora Fortnite-turneringen med en prispott på över 2,5 miljoner kronor. Det får både nuvarande och aspirerande proffs från hela världen att bege sig till Jönköping, säger Per Sjölin, kommunikationsansvarig för DreamHack på ESL FACEIT Group.

DreamHack och Elgiganten lockar bred publik till årlig gamingfestival i JönköpingFörutom den stora Fortnite-turneringen kan besökare och deltagare bland annat ta del av det världskända LAN:et, turneringar för proffs och amatörer samt artistuppträdanden. Elgiganten erbjuder i sin tur en mängd olika populära aktiviteter och öppnar pop-up butiken på 900 kvm fylld av gamingprodukter och mässerbjudanden. På söndagen kan barnfamiljer ta del av en rad aktiviteter speciellt utformade för dem.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar