Nu blir SodaStreams förpackningar pantbara med återvinningsappen Bower
Hem APPAR Nu blir SodaStreams förpackningar pantbara med återvinningsappen Bower i Sverige och Norge

Nu blir SodaStreams förpackningar pantbara med återvinningsappen Bower i Sverige och Norge

Publicerat av: Redaktionen

SodaStream inleder ett samarbete med återvinningsappen Bower i Sverige och Norge.

Via appen kan nu alla hemmabubblare panta SodaStreams förpackningar på någon av landets återvinningsstationer och belönas med poäng som kan omvandlas till rena kronor eller doneras till välgörenhet.

Samarbetet är ett led i SodaStreams hållbarhetsarbete.

Med appen Bower kan man nu panta SodaStreams förpackningar på Sveriges alla återvinningsstationer. Genom att scanna förpackningens streckkod i Bower-appen och sedan återvinna den på valfri återvinningsstation samlar användare poäng, vilka sedan kan omvandlas till pengar, rabatter eller doneras till välgörenhet. Bower har mer än 400 000 användare, och sedan starten har över 39 miljoner förpackningar pantats via appen.

– Genom samarbetet med Bower stärker vi upp vårt hållbarhetsarbete och tar ytterligare steg mot SodaStreams mål om en renare och hälsosammare planet. Tillsammans är vi glada över att kunna bidra till att fler förpackningar får en andra chans och kan användas om och om igen, säger Mats Ajpe, marknadschef på SodaStream Nordics.

SodaStream Nordics beräknar att potentiellt fyra miljoner förpackningar kommer att kunna återvinnas genom samarbetet med Bower. Idag är SodaStreams smakflaskor gjorda av 100% återvunnen plast, så kallad RPET.

Nu blir SodaStreams förpackningar pantbara med återvinningsappen Bower– Vi är stolta över att äntligen få berätta att Bower och SodaStream har krokat arm – tillsammans har vi möjlighet att påverka fler som vill kunna panta på ett enkelt och smidigt sätt. Genom att belöna användare för deras hållbara val ökar vi successivt både medvetenhet och sorteringsgraden. Varje förpackning räknas, och att SodaStream, som redan jobbar aktivt för att förebygga antalet engångsplastflaskor, nu också bidrar till att fler förpackningar sorteras korrekt är ett steg i rätt riktning för en mer hållbar värld, säger Suwar Mert, VD på Bower.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar