NIU öppnar världens första obemannade butik för personfordon – i Stockholm
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Elfordons- varumärket NIU öppnar världens första obemannade butik för personfordon – i Stockholm

Elfordons- varumärket NIU öppnar världens första obemannade butik för personfordon – i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Nu öppnar för första gången i världen en butik som erbjuder testning och beställning av personfordon helt utan mänsklig assistans.

Det är marknadsledande elfordons- varumärket NIU som tillsammans med säkerhet- och teknikexperterna Securified Access by Corepart och HonestBox, byggt upp ett obemannat showroom på Sveavägen 126 i Stockholm.

Syftet är att skapa ökad tillgänglighet genom långa öppettider, samt en smidigare köpupplevelse genom innovativa lösningar inne i butiken.

NIU öppnar världens första obemannade butik för personfordon – i Stockholm

Tillsammans med Securified Access by Corepart och HonestBox, experter inom säkerhet och teknik, gör elfordonsföretaget NIU det nu möjligt att för första gången besöka en fordonsbutik utan personal. Lokalen i Stockholm blir först i världen att ha mopeder och motorcyklar för allmänheten att testa och prova helt obemannat. För att komma in krävs identifikation med Bank-id och information om produkterna ges via QR-koder.

  • Nästa steg i fordonsbranschen är att stötta upp sin onlinehandel med fysiska lokaler där man enkelt och säkert kan testa produkterna innan man beställer dem. Vi är väldigt stolta över att vara först med att testa konceptet och leda branschen in i en ny era, säger Peder Askerlund, försäljningschef

Butiken har öppet mellan 08.00 och 20.00 alla veckans dagar. Det som borgar för säkerheten är ett AI-baserat kamera- och ljudsystem som bland annat varnar om en oidentifierad person går in i butiken, och larmar om någon ramlar eller skriker.

  • Obemannade butiker är framtiden, det skapar möjligheter för både små och stora företag att öppna upp lokaler där man visar upp sina produkter, utan att ha lagerhållning eller personal på plats. Detta kommer göra det enklare att ha lokaler på centrala platser, vilket kan vara ett sätt att stoppa butiksdöden i både små och stora städer, säger Magnus Berglund, partner

NIU’s obemannade butik kommer testas under året. Fungerar konceptet bra är planen att öppna på fler platser i Sverige där konventionella butiker eller showrooms inte varit lönsamma på grund av personalkostnader och säsongsvariationer.

Så funkar det

Showroomet fungerar genom Securified Access by Coreparts och HonestBox tekniska lösningar. För att komma in i showroomet identifierar man sig via Bank-id och väl inne blir man välkomnad av en röst som förklarar hur showroomet fungerar, hur man handlar samt ger information om produkterna. Vill man ha mer information om enskilda produkter skannar man enkelt en QR-kod som finns på respektive produkt och kommer då in på hemsidan, där man kan lägga till produkterna i sin varukorg och beställa via hemsidan.

Relaterade Artiklar