IVECO Services: en värld av innovativa tjänster som fokuserar på uppkoppling för integrerade, uppdragsanpassade mobilitetslösningar
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK IVECO Services: en värld av innovativa tjänster som fokuserar på uppkoppling för integrerade, uppdragsanpassade mobilitetslösningar

IVECO Services: en värld av innovativa tjänster som fokuserar på uppkoppling för integrerade, uppdragsanpassade mobilitetslösningar

Publicerat av: Redaktionen

IVECO har ytterligare utvecklat sitt tjänsteutbud mot en ny affärsmodell som omfattar alla de möjligheter som den digitala tekniken erbjuder.

Företaget har presenterat det nya paraplyvarumärket för sin ständigt växande portfölj av innovativa eftermarknadstjänster och produkter: IVECO Services.

Detta kundcentrerade och modulära erbjudande har utvecklats för att tillhandahålla uppdragsanpassade mobilitetslösningar som hjälper transportföretagen att enkelt driva sin verksamhet och göra den mer konkurrenskraftig, lönsam och hållbar.
  • IVECO Services markerar ett steg framåt för serviceutbudet; det är en levande, ständigt växande portfölj av eftermarknadstjänster och produkter som skapats för att göra det möjligt för kunder att hantera sin verksamhet effektivt och öka sin konkurrenskraft, lönsamhet och hållbarhet genom uppdragsanpassade mobilitetslösningar.
  • IVECO Services modulära uppbyggnad gör det möjligt för kunder att exakt skräddarsy tjänsterna efter sina verksamhetsmål och operativa krav.
  • En mängd nya digitala tjänster som erbjuds genom IVECO ON Customer Portal och IVECO Driver Apps hjälper kunderna att maximera fordonets drifttid och effektivitet, förarens säkerhet och miljöskydd.

IVECO strävar efter att skapa en kundcentrerad transportlösning som består av moderna fordon tillsammans med en uppsättning tjänster som är skräddarsydda för specifika operativa och affärsmässiga krav. IVECO Services stöder inte bara kundernas verksamhet utan innehåller också en mängd förarcentrerade funktioner som är utformade för att garantera förarnas komfort och välbefinnande på vägen. En rad nya digitala tjänster har utvecklats för att förbättra förarens tillvaro och arbete i bilen, och göra det möjligt för vagnparksansvariga att effektivt hantera sin vagnpark, öka fordonens drifttid och förbättra förarnas säkerhet.

Nya digitala tjänster och funktioner genom IVECO ON och Driver Apps för att påskynda omställningen

Uppkoppling har blivit allt viktigare i IVECO:s strävan bli att en komplett leverantör av mobilitetslösningar, och genomsyrar nu den omfattande portföljen IVECO Services. IVECO har ständigt utökat sitt utbud av digitala tjänster och anslutningsmöjligheter genom att lägga till nya funktioner som uppfyller kundernas varierande behov. Vi gör det igen med införandet av nya digitala tjänster som utvecklats för att stödja kunder i och utanför fordonen genom IVECO ON Customer Portal och Driver Apps.

Sedan lanseringen 2021 har IVECO ON Customer Portal utvecklats till att bli kundernas operativa centrum, utvecklat för att stödja kunderna i både deras verksamhet och dagliga arbete. Det gör det möjligt för dem att övervaka och hantera sina fordon för att öka effektiviteten och drifttiden. Det ger dem också kontroll över sin verksamhet genom att förenkla, hantera och minska administrationen. Nya funktioner kommer att läggas efter hand för att hjälpa kunderna att arbeta mer effektivt. Driver Apps har på samma sätt blivit allt viktigare för förarna och förbättrar deras arbetsmiljö och körupplevelse.

IVECO ON-portalen kommer nu för första gången få tillgång till fjärrkommandon på IVECO Daily och S-Way, vilket gör det möjligt för den vagnparksansvarige att ställa in fjärrspecifika parametrar som inte kan ändras av föraren. De kan fjärrstyra fordonets åtkomst, låsning och upplåsning. Med funktionen Driving Mode kan de ställa in och låsa Eco-läget, och försäkra sig om att vagnparken alltid fungerar effektivt och maximera bränslebesparingarna. Vagnparksansvariga kan också komma åt fordonets ADAS-inställningar på distans för att finjustera varje funktion individuellt eller välja alternativet ”maximal säkerhet” för att stödja sina förare och öka trafiksäkerheten.

IVECO Services: en värld av innovativa tjänster som fokuserar på uppkoppling för integrerade, uppdragsanpassade mobilitetslösningarVagnparksansvariga och fordonsägare kommer att uppskatta den nya tjänsten Tire Wear Prediction som utvecklats tillsammans med Bridgestone för IVECO S-Way och som är kompatibel med alla däckmärken. Tjänsten samlar in fordonsdata, analyserar dem och ger kunderna information om däckstatus och prognoser om återstående körsträcka och talar om när en kritisk tröskel kommer att inträffa. Detta ger ökad säkerhet för föraren och gör det enkelt för den vagnparksansvarige att planera däckbytet effektivt för mer drifttid.

IVECO:s starka förarfokus avspeglas helt och hållet i de digitala tjänsterna. IVECO Driver Pal, den banbrytande inbyggda röstassistenten som bygger på Amazon Web Services (AWS)-teknik och Alexa-funktioner, har nu integrerats helt för att erbjuda ett mer intuitivt och användarvänligt gränssnitt med möjlighet att hantera funktioner med röstkommandon. Alexa-tekniken inbäddas i fordonets infotainmentsystem och förarna behöver därför inte en extra mobil enhet för att få en komplett fordonsupplevelse. Realtidsinformation visas tydligt på bilens skärm, vilket ökar förarens komfort och förbättrar röststyrningen.

IVECO har också förnyat sin Driver Apps med fokus på användarupplevelsen och gjort förbättringar av Easy Way- och Easy Daily-apparna baserat på kundfeedback och användaranalyser – och lanseringen av den första appen för Eurocargo: Easy Cargo-appen. De nya funktionerna inkluderar möjligheten att använda förarens mobila enhet för att styra flera klimatscheman och hyttreglage från hytten eller på distans. En ny digital checklista före start hjälper förare när de börjar köra och gör det enkelt att tillhandahålla den information som behövs som modell, registreringsnummer, färdskrivarkontroll eller däcktillstånd, och gör att de slipper pappersarbetet. Den förnyade Easy Daily-appen introducerar också en profilinställningsfunktionsom kommer att uppskattas av förare som använder mer än ett fordon: de kan spara sina egna ADAS-alternativ på appen och automatiskt överföra alla parametrar när de byter fordon utan några manuella åtgärder.

IVECO:s fokus på föraren sträcker sig till att ta hand om deras hälsa och säkerhet med den nya tjänsten Driver’s Health Monitoringsom kommer att införas 2024. Med hjälp av en widget i Easy Way-appen och en medicinskt certifierad smartwatch övervakas förarens viktigaste fysiologiska parametrar, såsom hjärtfrekvens, EKG, syremättnad och sömnkvalitet. Dessa data samlas in, kombineras och bearbetas av AI-genererade algoritmer för att förhindra plötsliga hälsoproblem som hjärtattacker; detta ökar också trafiksäkerheten. Uppgifterna kombineras med körstil för att hjälpa förare att undvika farliga situationer och trafikolyckor med proaktiva varningar och rekommendationer.

IVECO har också utvecklat en ny elektronisk instruktionsbok, Easy Guide-appen. Den är utformad för enkel och intuitiv navigering med en smart sökfunktion som erbjuder ett nytt sätt att utforska fordonet. Den innehåller den fullständiga instruktionsbokens information kompletterad med självstudiekurser och utbildningsvideor.

Ett modulärt tillvägagångssätt för en uppdragsanpassad lösning

IVECO:s modulära uppbyggnad av tjänsteutbudet gör det lättare för kunderna att välja de tjänster som svarar mot deras specifika behov. IVECO har också samlat vissa tjänster utifrån sin erfarenhet, som börjar med Start Pack. Dessutom kan kunden skräddarsy servicelösningen med ett urval av premiumpaket, var och en med fokus på en specifik aspekt av verksamheten: Productivity Uptime Plus, Safety, och Driver Assistant. Paket som är tillgängliga för varje fordonsserie – lätta, medeltunga, tunga och elektriska fordon – varierar beroende på olika uppdrag och verksamhetskrav. Kunderna kan anpassa sin lösning ytterligare med tjänster som underhålls- och reparationsavtal, tillägg till IVECO Driver Pal-röstassistenten eller Astrata Fleet Management, som kan köpas separat.

Relaterade Artiklar