IMPACT stärker upp i Sverige: Anställer tre ledande medarbetare med bakgrund hos konkurrent
Hem E-HANDEL IMPACT stärker nu upp i Sverige: Anställer tre ledande medarbetare med bakgrund hos konkurrent

IMPACT stärker nu upp i Sverige: Anställer tre ledande medarbetare med bakgrund hos konkurrent

Publicerat av: Redaktionen

Skandinaviens största konsultföretag inom e-handel, IMPACT, stärker sin närvaro i Sverige.

Som en del av tillväxten har tre nya medarbetare anställts på ledningsnivå – alla med ett förflutet hos konkurrenten Columbus.

Förra året slogs Skandinaviens största konsultföretag inom e-handel IMPACT samman med det svenska företaget Improove.

För att ytterligare stärka marknadspositionen i förhållande till IT-leverantörer och globala aktörer som Bain och McKinsey satsar företaget nu genom att anställa tre ledande medarbetare från konkurrenten Columbus. Det rör sig om Andreas Olldén som har anställts som ny COO, Mattias Stark som är ny Sales Director och Emil Svebeus som är Unit Manager för Composable Commerce. Alla tre tillträdde sina roller den 1 mars 2023.

Andreas Olldén kommer från rollen som Senior Vice President, Digital Commerce på Columbus, där han var i drygt 10 år. Han har mer än 20 års erfarenhet av Digital Commerce, och när möjligheten att gå över till en ny aktör med stor entreprenörsanda och innovationsförmåga dök upp var beslutet inte svårt.

– När jag blev kontaktad av Kasper Holst för en tid sedan kände jag redan till IMPACT som en stark aktör i Danmark. Jag blev snabbt fascinerad av IMPACT:s varumärke och det faktum att de är en renodlad aktör inom digitala e-handelstjänster. Efter att ha träffat Kasper och teamet, kände jag att det var en riktigt bra match, säger Andreas Olldén och utvecklar:

IMPACT stärker upp i Sverige: Anställer tre ledande medarbetare med bakgrund hos konkurrent

Andreas Olldén kommer från rollen som Senior Vice President, Digital Commerce på Columbus, där han var i drygt 10 år. Han har mer än 20 års erfarenhet av Digital Commerce.

– Jag vill starta en ny tillväxtresa i ett företag med tydligt affärsfokus, bra människor och en äkta passion för kundernas framgång. Jag gillar att arbeta nära kunderna och vara en del av deras resa inom digital handel, och samtidigt använda min erfarenhet av att bygga organisationer. Marknaden efterfrågar nya partners som kombinerar ledande teknik med stort digitalt affärskunnande. Tillväxtpotentialen för IMPACT i Sverige och Norden är enorm och det är något jag verkligen vill vara med och bygga.

Tredubblar antalet anställda

Kasper Holst, vd för IMPACT Commerce Group, ser en stor potential för företaget i Sverige. Målet med den strategiska satsningen är att tredubbla antalet anställda de kommande tre åren och samtidigt ska verksamheten i Sverige bidra till att IMPACT ökar den svenska omsättningen till över 250 miljoner svenska kronor redan 2024.

– Som konsultbolag kan vi göra något som de andra på marknaden inte kan. Vårt koncept är att vi täcker hela värdekedjan och på så sätt skapar utmärkta tillväxtmöjligheter för våra kunder. Erbjudandet kräver den bästa kompetensen, så det är något av ett genombrott att vi har kunnat locka så tunga profiler till vårt svenska team, säger Kasper Holst.

På ett mer personligt plan är vd:n också nöjd med utnämningen av de tre nya profilerna.

– Jag är både stolt och ödmjuk över att vi kan attrahera så starka och erfarna medarbetare från en av våra största konkurrenter. Det finns få personer i Norden med den erfarenhet av att etablera stora e-handelslösningar, och med tydligt fokus på B2B, som Andreas, Emil och Mattias har. Det är avgörande för oss att ha tunga och kompetenta profiler om vi ska lyckas med våra strategiska tillväxtplaner och att skapa Europas ledande aktör på området.

Sammantaget stärker IMPACT i Norden upp med fyra nyckelmedarbetare från konkurrenten Columbus, då de även har anställt Stian Prestegård som ny Country Director i Norge. Alla 4 har 15–20 års erfarenhet inom e-handel.

Relaterade Artiklar