Spotify släpper DJ-funktionen i Sverige
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Spotify släpper nu DJ-funktionen i Sverige

Spotify släpper nu DJ-funktionen i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Att skapa en personlig upplevelse står i centrum för Spotifys utveckling.

Det handlar om att leverera rätt musik vid rätt tillfälle, och att hjälpa användarna att upptäcka nya låtar och artister.

Från och med idag släpps den nya funktionen DJ som beta till premiumanvändare i Sverige*.

Med DJ tar Spotify den personliga upplevelsen till en ny nivå där artister och fans kopplas samman på ett djupare och mer meningsfullt sätt. Kolla in tjänsten här.

Spotify släpper DJ-funktionen i SverigeDJ är en personlig AI-guide som har koll på din musiksmak. Den artificiella DJ:n vet vilka låtar den ska välja, kurerar ihop en personlig spellista och spelar upp den med kommentarer som berättar om låtarna och artisterna som Spotify tror att du ska tycka om – med en verklighetstrogen engelsk röst. Aldrig tidigare har lyssnandet på Spotify varit så personligt anpassat till varje användare. Upplevelsen har gjorts möjlig tack vare en kombination av Spotifys teknik för personifiering, generativ AI och en dynamisk och uttrycksfull röst. Läs mer om hur DJ fungerar här.

I samband med lanseringen får användarna möjlighet att lyssna till Spotifys röstmodell på engelska. Rösten tillhör Xavier “X” Jernigan som är Head of Cultural Partnerships på Spotify.

Tjänsten lanserades tidigare i år i USA, Kanada, Storbritannien och Irland, och sen dess har DJ blivit den mest diskuterade Spotifyfunktionen i sociala medier (**).

 

Relaterade Artiklar