Scanfil och grandcentrix har ingått ett avtal gällande tillverkning och vidareutveckling av Vodafone Asset Solar.
Grandcentrix är ett innovativt tyskt IoT-företag som är en del av Vodafone-koncernen sedan 2020.
Vodafone Asset Solar tracker är en soldriven spårningsutrustning.
Produkten tillåter enkel och kostnadseffektiv spårning och övervakning med hjälp av solenergisystemets resurser. Detta kan användas inom processoptimering i energileverans logistik, produktion och service.
– Med den integrerade solcellsmodulen och ett hållbart batteri, kan trackern fungera utan behov av underhåll i mer än 8 år. Dessutom ger Vodafone-tjänsten kunden en helhetslösning för spårning och analys av tillgängliga resurser, inklusive en plan för internationell uppkoppling och stöd. Detta och en IoT-plattform möjliggör hantering av alla tillgängliga resurser, förklarar Sebastian Boll, Product Manager Asset Solar inom grandcentrix.
Asset Solar utvecklades ursprungligen för att spåra fraktkontainer, men tack vare dess enastående robusthet kan denna fristående enhet också användas för många andra spårningsändamål och under varierande väder- och arbetsförhållanden.
– Asset Solar tracker har genomgått en rad tuffa miljötester för att fungera tillförlitligt under krävande förhållanden exempelvis till havs. Det innebär att Asset Solar tracker kan användas för spårning av alla typer av aktiva och icke-aktiva resurser. Med sitt låga inköpspris är Asset Solar tracker rimlig att applicera även på enklare utrustning, som släpvagnar, generatorer, verktyg, förråd och markförstärkningsutrustning, fortsätter Sebastian.
Scanfil tillverkar Vodafone Asset Solar tracker i sin fabrik i Suzhou. – Vi är glada över att få samarbeta med grandcentrix i tillverkningen av Asset Solar tracker. Vårt samarbete fungerar smidigt och vi är stolta över att kunna delta i processen att digitalisera spårning och analys, säger Andreas Bohner, Global Sales Manager inom Scanfil.
Asset Solar kan också hjälpa företag att minska och rapportera koldioxidutsläpp. Aktiv styrning och optimering av materialflöden kan bidra till att minska både koldioxidutsläpp och transporttider. Genom att ha kunskap om rutter och transportmedel kan företag rapportera data om sina koldioxidutsläpp relaterade till Scope 3, effektivt och nästan i realtid.