Fyra trender som detaljhandlare bör hålla koll på i tuffa tider
Hem TRENDER 4 trender som detaljhandlare bör hålla koll på i tuffa tider

4 trender som detaljhandlare bör hålla koll på i tuffa tider

Publicerat av: Redaktionen

Ökad effektivitet genom automation vid kundleveranser blir allt viktigare för detaljhandlare i tider av hög inflation och tuffare ekonomiska tider.

AI och andra verktyg inom hållbarhet, marknadsplatser i sociala medier och bättre omnikanal-upplevelser är andra trender som Philip Carl, Nordenchef på IT-tjänsteföretaget Endava, tipsar om. 

1.Automation och andra tekniker för att öka detaljhandlarnas effektivitet    

-När det ekonomiska trycket tynger både detaljhandlare och konsumenter kommer vi troligtvis att få se en förändring av prioriteringarna. Företagen kommer att söka efter smarta lösningar för processautomatisering och mobila enheter för att effektivisera användningen av personalens tid, öka produktiviteten och sänka kostnaderna. Tekniken kommer framför allt att utnyttjas kring leverans till kunderna för att förkorta leveranstiderna, samtidigt som en ytterligare minskning av produktsortimenten i butikerna kommer att minska kostnaderna för lagerhållning och logistik och maximera tillgängligheten.

-I takt med att konsumenterna känner att de får ont om pengar kommer vi också att få se en ökning av försäljnings- och beslutstiden för icke nödvändiga inköp, vilket kan kräva en omprövning av tekniker för marknadsföring för att få återkommande kunder. Det kommer också att bli en större användning av innovativa kreditlösningar. Återförsäljare bör dock vara försiktiga med utökade krediter och på ett ansvarsfullt sätt utveckla erbjudanden eller produkter i enlighet med detta.

2.Digitalisering driver hållbara framsteg

-Konsumenterna är alltmer medvetna om hållbarhetsfrågor och kräver att varumärken ska vara mer ansvarsfulla och transparenta.

-I takt med att detaljhandlare gör framsteg med sin digitala acceleration och sina molnresor kommer AI och maskininlärning vara viktiga verktyg för att analysera insatser för att nå utsläppsmålen. Samtidigt kommer fler detaljhandlare att övergå till mer energieffektiv teknik, som till exempel molndrivna datacenter. Genom mätbara sätt att spåra och rapportera framsteg kommer de kunna öka kundlojaliteten och förtroendet samtidigt som de tar steg mot effektivare, optimerade arbetsflöden genom digitalisering.

3.Bättre omnikanalupplevelser 

-Hög inflation innebär ökad utmaning att attrahera och behålla kunderna, därför blir det än viktigare att förena kundupplevelserna online och offline. Det innebär att nyttja investeringar i e-handelsplattformar genom att använda data från en mängd olika kontaktpunkter för att bättre förstå beteenden online och skapa en heltäckande bild av kunden.

Fyra trender som detaljhandlare bör hålla koll på i tuffa tider

Philip Carl

-Varumärkena kommer hitta mer kreativa sätt att bygga upp personliga relationer genom till exempel skräddarsydda rekommendationer, riktade incitament till de kunder som behöver dem och anpassad service efter försäljning.

-Genom att slå samman de upplevelserelaterade erbjudandena från shopping i butik med detaljhandeln på nätet kommer AR- och VR-innovationer som virtuella omklädningsrum och metaversum att få ökad popularitet.

4.Social handel ökar

-Marknadsplatser i sociala medier kommer att öka i popularitet som shoppingplattform, särskilt bland yngre socialt uppkopplade och tekniskt kunniga generationer. Detaljhandlare kommer att ta tillfället i akt att bättre förstå sina kunder genom djupare analyser och erbjuda de personliga interaktioner som shopparna längtar efter. Dessa initiativ kommer att komplettera e-handelstransaktioner, snarare än att ersätta dem, och kommer att vara en del av en sömlös omnikanalupplevelse.

-För att lyckas måste detaljhandlarna överväga hur de kan använda tekniken för att övervinna utmaningar i samband med hantering av betalningar och utveckla sofistikerade metoder för att rikta sig till rätt kund, vid rätt tidpunkt och på rätt plattform.

 

Relaterade Artiklar