Hållbara kontantkort nyhet hos Telenor
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Telenors nya hållbara kontantkort

Telenors nya hållbara kontantkort

Publicerat av: Redaktionen

Telenor Sverige vänder på alla stenar för att bli cirkulära till 2030 och har bland annat sett över användningen av plast.

Från och med nu kommer mängden plast i kontantkort att halveras och den som finns kvar är till 100 procent återanvänt material från kylskåp.

Dessutom förlängs kortens livstid med minst det dubbla.

Förpackningen består av återvunnet och miljöcertifierat papper.

–         Det här är en investering som är gynnsam för klimatet. Att minska förbrukningen av råmaterial är ett av våra miljömål för 2023. Genom att vi halverar plasten och vikten och helt går över till återvunna material kommer vi att minska CO2-utsläppen för kontantkorten med 25 procent. Dessutom förlängs giltighetstiden med 4–10 år för att minska svinn och produktion, säger June Solbekk, Chief Marketing Officer på Telenor Sverige.

De nya kontantkorten kommer successivt att byta ut befintliga kort, både SIM-kort till mobiler och till IoT-utrustning så som exempelvis katthalsband, båtlarm, routrar och annan uppkopplad utrustning. Mängden uppkopplade prylar i våra hushåll ökar och i många fall är kontantkorten en bra lösning för att förse dessa med surf. I höstas såg Telenor därför över sin modell för kontantkort för smarta prylar. Nu finns förladdade paket för både mobil och prylar och en möjlighet att prenumerera på laddning.

–         Stor del av kontantkorten används till utrustning som är extra aktuell nu under sommarsäsongen, med uppkopplade robotgräsklippare till exempel. Då känns det riktigt bra att kunna erbjuda ett hållbart alternativ, säger June Solbekk.

Alla kontantkort behöver registreras

Viktigt att komma ihåg är att det är lagkrav sedan den 1 augusti 2022 att alla nya kontantkort måste registreras och det gäller både för mobiler och för andra användningsområden. Hos Telenor kan även den som inte har ett svenskt personnummer registrera sitt kort säkert.

Hållbara SIM-kort är ett av många hållbarhetsinitiativ

Utöver lanseringen av hållbara kontantkort finns en rad andra initiativ för att Telenor ska bli ett klimatneutralt och cirkulärt företag. För abonnemang satsas det på övergången till eSIM, men de som kommer att behöva ett fysiskt SIM kommer även framöver att få ett hållbart kort.

Telenor prioriterar partners som tar hållbarhetsfrågan på allvar, det kan innebära att plastförpackningar byts ut till pappersförpackningar och att produkter av plast, som exempelvis mobilskal, består av återvunnen plast när det är möjligt. Innovativa och hållbara produkter som Fairphone och Urbanistas hörlurar som laddas med solceller finns också i Telenors sortiment. Och det är viktigt att välja produkter av hög kvalitet som håller länge, därför rekommenderas även skärmskydd och skal till mobiler för att få dem att hålla längre.

Hållbara kontantkort nyhet hos Telenor

Sedan mars i år erbjuder Telenor 13 modeller återanvända mobiler och sedan tidigare finns initiativ för att uppmuntra kunder att bli mer cirkulära. De kan lämna in gamla mobiler hos Telenor och få betalt för dem, så att mobilerna kan få nytt liv hos andra användare.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar