Shopify rapport: Koldioxidinfångning och lagring är viktigt – men standarder och finansiering saknas
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Shopify rapport: Koldioxidinfångning och lagring är viktigt – men standarder och finansiering saknas

Shopify rapport: Koldioxidinfångning och lagring är viktigt – men standarder och finansiering saknas

Publicerat av: Redaktionen

Miljarder kronor finns nu tillgängliga för koldioxidinfångning och lagring genom olika statliga program runt om i världen.

Men för att vi ska kunna lita på projekten behövs hållbara standarder och bättre finansiering.

Det visar en ny rapport från Shopify.

I slutet av 2019 lanserade Shopify sin hållbarhetsfond. Ett viktigt mål för hållbarhetsfonden var att sätta fart på marknaden för koldioxidinfångning och lagring och idag har Shopify tecknat kontrakt värda sammanlagt 31,8 miljoner dollar med 27 leverantörer av teknik inom området.

Samtidigt är det svårt att skala upp koldioxidinfångning och lagring på egen hand. Fler företag behöver engagera sig. Därför har Shopify tillsammans med bland andra Stripe, Alphabet Inc., Meta och McKinsey & Company grundat Frontier, ett initiativ tillsammans med där man satsar 925 miljoner dollar på koldioxidinfångning och koldioxidlagring.

Frontier syftar till att uppmärksamma att det finns en marknad för koldioxidinfångning och lagring och engagera forskare, entreprenörer och investerare i frågan. Genom att skapa efterfrågan på koldioxidinfångning och lagring hjälper man även leverantörer att skala upp. Något som i sin tur kommer att sänka priset tekniken över tid.

Koldioxidinfångning och lagring är viktigt – men standarder och finansiering saknasShopify’s klimatrapport presenterar företagets framsteg inom hållbarhet samt visar på utvecklingen av ekosystemet för koldioxidinfångning och lagring. Rapporten visar att det finns ett antal områden som kommer att avgöra både utbud och kostnader för koldioxidinfångning och lagring på lång sikt. Det rör sig bland annat om teknikutveckling men även finansiering genom riskkapital och frågor som rör public policy.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar