Onslip går mot strömmen i en krisande kassasystemsbransch
Hem APPAR Onslip går nu mot strömmen i en krisande kassasystemsbransch

Onslip går nu mot strömmen i en krisande kassasystemsbransch

Publicerat av: Redaktionen

Sedan November 2022 visar Onslip Cloud AB positivt rörelseresultat före avskrivningar.

För helåret 2023 beräknas bolaget visa ett positivt resultat före skatt.

Detta samtidigt som kassabranschen som helhet gör nästan 400 msek förlust per år.

Onslip Cloud AB är en ledande leverantör av digitalisering inom restaurang- och besöksnäring. Tack vare ett modernt och beprövat molnbaserat kassasystem och en Appstore för restauranger har bolaget ökat sina återkommande intäkter inom restaurangsegmentet med i snitt 28% procent per år sedan 2019.

“Att nå lönsamhet med en renodlad SaaS modell är en viktig milstolpe för oss. Det hade aldrig varit möjligt utan vårt fantastiska team av medarbetare, partners, och inte minst, våra framåtlutade kunder.”, säger Daniel Rasmussen, VD.

Bland renodlat molnbaserade kassaleverantörer är Onslip ensamt om att kunna uppvisa positiv tillväxt och lönsamhet. Kassabranschen befinner sig mitt i en perfekt storm av utmaningar såsom teknik- och affärsmodellsskifte i kombination med en svag konjuktur sedan pandemin. Sedan 2020 har förlusterna i branschen ökat lavinartat med konkurser och nedläggningar som resultat för de aktörer som inte kan få ytterligare riskkapital.

Onslip går mot strömmen i en krisande kassasystemsbransch

Daniel Rasmussen, CEO på Onslip Cloud AB

“Vår öppna plattformsstrategi har bevisat att den levererar kundnytta till våra restauranger, affärsnytta till våra App-leverantörer, och nu lönsamhet för Onslip. Vi ser en fortsatt väldigt positiv trend i restaurangers digitalisering som började med beställningstjänster under pandemin. Idag använder en majoritet av våra kunder minst tre digitala Appar.”, fortsätter Daniel Rasmussen.

 

 

 

Relaterade Artiklar