Ny Klarna-tjänst tar upp kampen mot amerikanska techjättarna – succé hos svenska handlare
Hem BETALLÖSNINGARKLARNA Ny Klarna-tjänst tar upp kampen mot amerikanska techjättarna – succé hos svenska handlare

Ny Klarna-tjänst tar upp kampen mot amerikanska techjättarna – succé hos svenska handlare

Publicerat av: Redaktionen

Klarna, den AI-drivna globala betalningsleverantören och shoppingassistenten, lanserar inloggningstjänsten “Sign in with Klarna” för att ge konsumenter en smidigare shoppingupplevelse och ökad makt över sin egen data.

Genom att registrera sig eller logga in med Klarna sparar kunden tid, och handlaren får efter samtycke tillgång till kunddata som bland annat möjliggör personliga erbjudanden.

Tjänsten lanseras i 23 länder: USA, Storbritannien, Irland, Kanada, Mexiko, Australien, Nya Zeeland, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Grekland, Polen, Tjeckien och Rumänien.
Utmanar amerikanska techjättar om mångmiljardindustri

Tjänsten lanseras i samband med att Apple och Google eliminerar tredjepartskakor (“cookies”), vilket försvårar för betalningstjänster att automatiskt fylla i kunduppgifter för snabbare utcheckning. En utmaning som Klarna löser för både konsumenter och handlare.

Med tjänsten utmanar Klarna techjättarna Apple, Facebook och Google om den globala verifieringsindustrin – som idag omsätter upp till 10,16 miljarder USD och förväntas växa med +80% till 18,12 miljarder USD till 2027.

Succé hos svenska näthandlare

Tjänsten lanseras nu på bred global front efter att under en testperiod endast varit tillgänglig hos restaurangappen Maitres och marknadsplatsen Tradera. Redan efter bara ett par månader har tjänsten blivit det näst mest populära inloggningssättet på Tradera, med 20% av inloggningarna totalt.

“Vi får omedelbart en komplett profil med ett par knapptryck från konsumenten, medan motsvarande tjänster från Apple, Facebook och Google skapar en profil som kunden måste komplettera eftersom den saknar bland annat adress och telefonnummer. De allra flesta svenskar använder redan Klarna, och den nya inloggningstjänsten förenklar därför registreringen avsevärt för majoriteten av våra kunder”, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Klarna ser ett stort intresse bland handlare som önskar att implementera tjänsten. Bara sedan årsskiftet har tjänsten implementerats hos Rusta, Casall, och NA-KD, som även använder den i Norge, Finland, Danmark, Nederländerna, Österrike och Tyskland.

Ger konsumenten ökad makt över den egna datan och förväntas bli lika vanlig som Klarnas betalningslösningar

Inloggningstjänsten från Klarna kommer även möjliggöra för konsumenten att själv välja vilken data som Klarna ska dela med handlaren för en personlig shoppingupplevelse. Exempelvis data gällande köphistorik som möjliggör personliga produktrekommendationer baserat på intressen samt storlekar och stil- och färgpreferenser på kläder.

Ny Klarna-tjänst tar upp kampen mot amerikanska techjättarna – succé hos svenska handlare“Med vår nya inloggningstjänst tillför vi ytterligare en dimension till att förbättra kundresan för konsument och vårt erbjudande mot handlare. Vi ger konsumenten makt över sin egen data, och gör det smidigt att dela den med butiker för en mer personlig shoppingupplevelse. Produkten har enorm tillväxtpotential och vi tror att den inom översiktlig framtid kommer att bli ett lika välbekant inslag i den svenska näthandeln som våra betalningslösningar”, säger Björn Bryngelson, tf Sverigechef Klarna Sverige.

Så fungerar “Sign in with Klarna”:
  • Konsumenter sparar tid genom att logga in eller registrera sig med ett par knapptryckningar för snabb och smidig utcheckning. I samband med registrering ser kunden själv vilken data som finns tillgänglig, och väljer vilken som ska delas med handlaren. Konsumenten kan samtidigt också välja att bli medlem och få tillgång till eventuella bonusprogram hos handlaren.
  • Handlare får tillgång till personlig data efter samtycke från konsument, och kan använda den till medlemskap samt för att ge konsumenten personliga rekommendationer baserat på deras köphistorik.
  • Verifieringen av konsumentens data sker helt och hållet på Klarnas sida, vilket innebär en kostnadsbesparing för handlare som inte behöver betala tredjepartstjänster för att bekräfta kundens identitet via exempelvis e-post eller sms.

Relaterade Artiklar