Malmö stad stöttar dataspelsbranschens utveckling i Malmö
Hem GAMING Malmö stad stöttar dataspelsbranschens utveckling

Malmö stad stöttar dataspelsbranschens utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Spelutveckling är en bransch på snabb frammarsch i Sverige och i Malmö.

Den svenska dataspelsbranschen har under det senaste decenniet ökat sin omsättning från en dryg miljard till nästan 35 miljarder enligt Spelutvecklarindex årliga rapport.

Det är ungefär lika mycket som Sveriges export av trävaror eller järnmalm, och betydligt mer än exporten av lastbilar.

Under 2021 ökade också antalet anställda inom branschen med 1 348 personer, till totalt nästan 8 000 anställda runtom i landet. Över 1 500 av dessa jobbar i Skåne och Blekinge – inte minst i Malmö.

Game Habitat Southern Sweden är en ideell förening som verkar för att södra Sverige ska vara, och förbli, Europas i särklass ledande region inom utveckling av digitala spel. Genom en mängd olika initiativ och aktiviteter syftar man till att skapa ett välmående, stöttande och inkluderande ekosystem för spelutveckling i södra Sverige.

Kommunstyrelsen i Malmö beslutade idag, onsdag, att bevilja Game Habitat ett årligt bidrag om 1 600 000 kronor för åren 2023 och 2024. Syftet är att positionera Malmö som en ledande spelstad i Europa, fortsätta utveckla metoder för talangattraktion och kompetensförsörjning, få fler spelföretag att etablera sig i staden samt att öka tillväxten och generera fler arbetstillfällen i Malmö inom den snabbt växande spelindustrin. Medlem kommer från kommunstyrelsens anslag för stadigvarande medlemsavgifter och bidrag 2023.

– Spelindustrin växer så det knakar, och sysselsätter redan idag tusentals Malmöbor. Genom det här bidraget vill vi fortsätta bidra till spelindustrins utveckling, så att vi lockar hit fler företag, skapar fler arbetstillfällen och befäster Malmö som en ledande spelstad i Europa, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Malmö är en ung och kreativ stad fylld av engagemang vilket placerat oss i framkant av den konkurrenskraftiga spelutvecklingsbranschen. För att bli en av Europas främsta städer inom spelutveckling sätter vi tillsammans med Game Habitat sikte mot nya höjder och projekt som lockar innovativa människor och företag från hela världen, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Malmö stad stöttar dataspelsbranschens utveckling i Malmö– Malmö har placerat sig på kartan som en kreativ stad med en mängd dataspelsföretag och spelutvecklare med rötterna i hela världen. Den här utvecklingen stärks av att Malmö har ett levande, stöttande och inkluderande ekosystem för spelutveckling och därför vill vi stödja Game Habitats verksamhet, säger Stefana Hoti (MP), ledamot i kommunstyrelsen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar