LG lanserar True Wireless-hörlurarna TONE FREE T90S
Hem PRODUKTNYHETER LG lanserar True Wireless-hörlurarna TONE FREE T90S

LG lanserar True Wireless-hörlurarna TONE FREE T90S

Publicerat av: Redaktionen

LG Electronics (LG) lanserar de nya True Wireless-hörlurarna TONE Free T90S i Sverige.

Hörlurarna är av in-ear-typ och är utrustade med funktioner som adaptiv brusreducering, Dolby Head Tracking samt stöd för Dolby Atmos.

Hörlurarna har utvecklats i samarbete med HiFi-bolaget Meridian med bästa möjliga ljudupplevelse i åtanke.

Särskilt spännande med TONE Free T90S är dess fysiska design som bland annat bygger på grafenelement. Användningen av grafen tillåter en kon med lägre massa än konventionella lösningar, samtidigt som materialet är styvare och lättare. Det tillåter förutom precisare styrning av högtalarelementet och högre frekvensrespons även lägre vikt – T90S väger endast 5,5 gram per öronsnäcka.

I den låga vikten ryms också fyra mikrofoner per snäcka – inre och yttre såväl som röst- och benledningsteknik, som är en metod för ljudåtergivning som inte kräver att ljudet passerar genom öronen. Istället överförs ljudet direkt till hörselnerven genom vibrationer som skapas genom benen i huvudet och ansiktet.. Det tillsammans med nya algoritmer i mjukvara lägger grunden för både högkvalitativt samtalsljud och avancerad brusreducering (ANC), där hörlurarna rentav känner av hur användaren bär dem och optimerar responsen därefter.

LG lanserar True Wireless-hörlurarna TONE FREE T90SAnslutningsmässigt kopplas TONE Free T90S till snart sagt valfri enhet med stöd för Bluetooth – men även enheter som saknar tekniken kan användas tack vare Plug & Wireless-funktionen. I korta drag kan laddningsfodralet användas som en Bluetoothsändare, där medföljande USB-C till 3,5mm-kabel kan användas för att i sin tur låta fodralet strömma ljud till hörlurarna. Resultatet är att T90S är kompatibla med praktiskt taget alla ljudenheter från 1900-talets senare hälft och nyare.

Att hålla öronsnäckor rena och fräscha är också en utmaning. Detta har LG i TONE Free T90S löst med integrerad UV-rengöring i laddningsfodralet. På endast tio minuter i fodralet minskas antalet vanligt förekommande bakterier med 99,9 procent med hjälp av UV-strålande dioder. Funktionen kallas UVnano och i normalfallet sker detta endast när fodralet är USB-anslutet och laddar hörlurarna, men användare har också möjligheten att göra detta under batteridrift om så önskas.

TONE Free T90S är tänkt att användas med Android- och iOS-enheter och kommunicerar huvudsakligen över Bluetooth-codecarna AAC och SBC, med stöd för aptX Adaptive i kompatibla enheter. Med hjälp av appen LG TONE Free hanteras anslutningar till upp till fem enheter enkelt – med möjligheten att ansluta T90S till två enheter samtidigt.

Tone Free T90S finns att köpa på lg.com/se för 2 599 SEK.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar