Amadeus identifierar 6 resetrender inför 2022
Hem TRENDER Amadeus identifierar sex resetrender inför 2022

Amadeus identifierar sex resetrender inför 2022

Publicerat av: Redaktionen

Förflytta sig med 1000 kilometer i timmen, göra drömresan till Bahamas och stötta den lokala ekonomin på destinationen.

Framtidens resande tar nu sin form.

Med hjälp av anonymiserad aggregerade data och ett team av branschexperter, har Amadeus identifierat sex resetrender som kommer att skaka om resebranschen 2022 och framåt.

1. Savoring the now

När vi kan ge oss ut i världen igen, är många redo att göra sitt livs drömresa. Oavsett om det är att segla jorden runt eller ta den där långresan för att besöka släktingar på en annan kontinent -2022 är året då det händer!

Amadeus identifierar 6 resetrender inför 2022

Amadeus ser en betydande ökning av sökningar efter resor till exotiska destinationer och häftiga upplevelser. Sökfrekvensen för Tanzania har ökat med 36%. Bokningarna till Lima och Cusco, nära Machu Picchu i Peru, har ökat med nästan 50 %. Andra följer Indiana Jones fotspår och tar sig till Petra i Jordanien, flyg hit har ökat med 22 %. Efterfrågan har även ökat på öarna i Indiska oceanen och Antarktis och allt tyder på att trenden kommer fortsätta att växa.

2. Friendcations

Sedan flera år tillbaka har forskare sagt att starka sociala relationer är nyckeln till lycka. De senaste åren hade varit oändligt mycket svårare utan Zoom, Microsoft Teams, FaceTime och WhatsApp. Men digitala möten är en blek ersättning för att träffa vänner i verkligheten. Föga förvånande blir 2022 ett år av fysiska återföreningar.

Amadeus data backar upp denna trend. Sökningar efter resor till Cancun, Mexiko och Cartagena, Colombia – båda populära resmål för grupper av vänner – har mer än fördubblats från år till år, och Hawaii har sett en liknande ökning i intresse.

3. Active Ecotourism

En nyligen genomförd undersökning beställd av Amadeus visar att två tredjedelar av konsumenterna anser att hållbart resande är en prioritet.

37 % av de tillfrågade tror att möjligheter för resenärer att delta i bevarandet av turistdestinationer kommer att hjälpa branschen att bli mer hållbar på lång sikt. Framtiden resenär vill resa ansvarsfullt genom att till exempel bidra till att återuppbygga samhällen som de besöker och säkerställa att pengarna de spenderar går till lokalbefolkningen.

Ett växande antal researrangörer lovar också att gå längre än koldioxidkompensation, och erbjuder en mätbar och positiv inverkan på miljön.

4. Business Travel is ready for takeoff

COVID-19 tvingade miljontals människor att arbeta hemifrån. Även om produktiviteten förblev konstant, växte längtan efter att träffa kollegor och kunder personligen. Videokonferenser fungerar bra, men inget ersätter ett möte ansikte mot ansikte. 72 % av affärsresenärerna är ivriga att resa under nästa år, och hälften av resenärerna säger att de kommer att flyga i affärer i slutet av 2021.

Fyra av fem affärsresenärer är beredda att gå ombord på ett flygplan för arbetets räkning just nu, förutsatt att säkerhetsåtgärder finns på plats. Med ökat antal vakanser och brist på arbetskraft i många branscher, letar företag efter nya sätt att attrahera och behålla talanger. Det innebär att föra samman anställda igen.

5. Wanderlust Streaming

Under pandemin har vi vänt oss till TV, streamingtjänster och YouTube för underhållning, nu vill vi se platserna i verkligheten!

UNWTO och Netflix har nyligen samarbetat för att publicera en rapport som analyserar filmers och seriers roll som drivkrafter för turism. Serien Poldark gjorde till exempel att den lilla staden Porthgwarra, Cornwall fick 50 % fler turister under 2020.

Med smarta högtalare, AI, sensorisk perception och biometrisk teknologi har reseföretagen möjlighet att förutse konsumenternas reseambitioner baserat på media tittar på, för att göra deras resedrömmar ännu lättare att uppnå.

6. Futuristic and Fast

Föreställ dig ett fordon som är kollisionsfritt, har låga utsläpp, 24-timmarsdrift och hastighet som förvandlar flertimmarsresor till minuter. Detta är vad den brittiske uppfinnaren George Medhurst drömde om på 1700-talet, som ett supersnabbt alternativ till tåg: hyperloopen, en serie lågtrycksrör som drivs av ett vakuum för att transportera små hytter fulla av människor eller varor.

Trehundra år senare börjar Medhurts vision att bli verklighet. I oktober 2020 gjorde Virgin Hyperloop sitt första passagerartest i Nevadas öken, och skickade två personer ner för en 500 meter lång bana på 15 sekunder och nådde 172 km i timmen. Testhastigheten begränsades av banans längd, men företaget planerar för hastigheter på upp till 1000 km/tim.

Tror du att flyg, tåg och bilar är det enda sättet att ta sig runt? Inte länge till. I slutet av detta decennium kan resenärer ha en mängd nya transportsätt att överväga. Otroligt snabba och hypereffektiva, dessa innovationer kommer sannolikt att göra världen till en mycket mindre plats.

Relaterade Artiklar