Den som är, är för lång e-handelsavdelningen lyckat plattformsbyte till Centra hos STIGA Sports
Hem E-HANDEL Omniarch driver e-handeln hos STIGA Sports efter migrering till Centra

Omniarch driver e-handeln hos STIGA Sports efter migrering till Centra

Publicerat av: Redaktionen

Systemkonsolideringen där Centra ersätter tre system (Magento, Inriver och Occtoo) ger STIGA Sports en mer kostnadseffektiv lösning för sin e-handel och tjänar STIGA Sports i sin ambition att förbli ärliga mot sitt varumärke samt säkra tillgängligheten för sina populära fritidsprodukter.

Omniarch, flerårig partner till STIGA Sports har under andra halvan av 2022 inom ramen för vår interimroll agerat projektledare för plattformsbytet och säkrar framdriften under 2023 genom att till fullo drifta STIGA Sports e- handelsavdelning:

  • Först och främst; riktigt kul att få ett förlängt förtroende av STIGA Sports under 2023 där vi nu driver hela deras e-handel och som vi arbetat tillsammans med i olika konstellationer intill deras ambitioner att växa och sälja på fler Vi lämnar Magento 2 bakom oss och ser redan en otrolig konverteringsökning på nära 100%, samtidigt som vi just nu taktar över 100% upp vs LY i kombination med den globala tillväxten som görs möjlig nu med Ventanas 95 och Centra, säger Benjamin Östgårdh, interim Head of E-commerce.
STIGA Sports lanserade sin nya svenska, tyska, franska och europeiska sajt lagom till Black Friday och strax före årsskiftet lanserade de i Storbritannien och samtidigt öppnades ett helt nytt showroom för STIGA Sports B2B-kunder. Andreas Zandrén, VD på STIGA, berättar:
  •  Vi har i Omniarch en flexibilitet och ett stort kunnande kring vilka delar som är värda att investera i för att skapa bäst förutsättningar för att kunna växa vår digitala affär. Vi är sen några månader live i Tyskland och Frankrike och lanserar nu i UK tack vare skalbarheten i Centras Vi är även exalterade över att äntligen kunna presentera en ny dedikerad B2B-sajt som kommer att stärka vårt samarbete med våra viktiga återförsäljare.
Ny tech-stack
Den som är, är för lång e-handelsavdelningen lyckat plattformsbyte till Centra hos STIGA Sports

Andreas Zandrén

STIGA Sports driftas nu på Centra med Storyblok som CMS och frontend byggt av Ventanas 95 (en kostnadseffektiv och stabil lösning tack vare att flera kunder delar kodbas). Där det förr fanns återkommande behov av många utvecklingstimmar i Magento 2 finns det i den nu aktuella tekniska setupen helt andra möjligheter till att skala upp och driva på för ökad tillväxt. En reducerad komplexitet inom tech-stacken som driver STIGA Sports har förutom att kapa kostnaderna med hälften således även lett till minskad utvecklingstid och fler resurser har kunnat läggas på att förbättra kundupplevelsen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar