Ny lösning för skrivbordsbokning på hybridarbetsplatser med nya dockningsstationen Logi Dock Flex
Hem PRODUKTNYHETER Ny lansering från Logitech: ny dockningsstation Logi Dock Flex

Ny lansering från Logitech: ny dockningsstation Logi Dock Flex

Publicerat av: Redaktionen

Logitech lanserar nu en tjänst för skrivbordsbokning som ger en bättre hot desking-upplevelse för anställda och en större förmåga att hantera delade arbetsplatser på hela kontoret.

Tjänsten körs på Logi Dock Flex; en fullt utrustad dockningsstation anpassad för delade skrivbord i flexibla arbetsmiljöer.

Övergången till en hybrid arbetsmodell har gett företag möjlighet att omvärdera och optimera sina kontorsutrymmen.

Hybridutvecklingen har också introducerat utmaningar med att motivera anställda att komma tillbaka till kontoret, samt skapat ett behov av data och insikter för att kunna fatta välgrundade beslut kring fortsatta investeringar.

– Företag vet att de måste motivera hybridarbetares pendling för att få dem att komma in till kontoret. Svaret är inte att köpa in fler pingisbord, utan att i stället erbjuda ett sätt för anställda att planera sina dagar på kontoret tillsammans, säger Henrik Staff, Head of Logitech B2B in the Nordics.

– Vi använde ett multidimensionellt tillvägagångssätt för att bygga Logi Dock Flex, som inte bara löser skrivbordsbokning och managementutmaningar, utan också främjar socialt samarbete och ger IT- och platschefer information om hur teknisk utrustning och utrymmen används.

Ny lösning för skrivbordsbokning på hybridarbetsplatser med nya dockningsstationen Logi Dock FlexEn undersökning av McKinsey Social Capital* visar att anställda över lag rapporterar att de känner mindre sammanhållning gentemot människor i sina företagsnätverk. Genom Logitechs tjänst för skrivbordsbokning kan anställda planera sina dagar på kontoret med sina team, boka ett skrivbord via Logi Tune och meddela kollegor när de kommer till kontoret. När de är på kontoret ansluter de helt enkelt till Logi Dock Flex med en enda USB-kabel och kan snabbt komma i gång med dagens arbete.

Personlig display och kalenderintegrering

Med en 8-tumsskräm, tre USB-portar på framsidan och ytterligare tre på baksidan, stöder Logi Dock Flex dubbla skärmar, nätverksanslutning och upp till 100 W uppström, vilket möjliggör både säkra enhetsanslutningar för standardformaten, och tillåter anställda att ta med en egen enhet. Anställda kan anpassa skärmen på Logi Dock Flex med personliga bakgrundsbilder och ställa in meddelanden om tillfällig frånvaro, samt gå med i möten med en enda knapptryckning genom kalenderintegrationer med Logi Tune-appen. För ad-hoc-bokning signalerar den interaktiva panelen om skrivbordet är tillgängligt eller inte.

Enkel installation och enhetshantering för IT-team

IT-team kan snabbt installera och distribuera Logi Dock Flex i stor skala med låst kabelhantering för snygga och städade skrivbordsområden. Genom Logitech Sync kan IT övervaka och hantera Logi Dock Flex på distans, för att justera bokningsinställningar, samt hantera och anpassa utrustningen enligt företagets hybrid-policys.

 

Logi Dock Flexs breda kompabilitet innebär att IT-team kan välja Microsoft Teams, Zoom Workspace Reservation, eller Logitechs egen bordbokningstjänst, det kommer även att tillkomma ett ytterligare urval av bokningsplattformar. Logitechs bordsbokningstjänst hanteras genom Logitech Sync och kan distribueras med antingen Logi Dock Flex eller genom att använda QR-koder för att fungera fristående, utan att behöva köpa Logitech-hårdvara.

Insikter i realtid och analyser om utrymmesanvändning hjälper chefer att förstå statusen för skrivbordsutnyttjande, beläggningsgrad och användarbeteenden.

Hållbarhet

Logitech har åtagit sig att skapa en mer rättvis och klimatpositiv värld genom att aktivt arbeta för att minska vår koldioxidpåverkan. Logi Dock Flex tillverkas därför av material med mindre miljöpåverkan, som till exempel återvunnen plast och aluminium med låg kolhalt, när det är möjligt. Produkten distribueras även i hållbara förpackningar.

Pris och tillgänglighet

Logi Dock Flex kommer i färgen off-white, och kommer vara tillgänglig globalt under hösten 2023 via auktoriserade säljare och på logitech.com med ett rekommenderat pris på 9 339,00 SEK.

Logitechs bordsbokningstjänst är tillgänglig gratis och kan begäras via Sync. Premiumfunktioner som användningsinsikter, varningar och planlösningskartor är gratis med den offentliga betaversionen till och med den 1 juli 2024.

Relaterade Artiklar