Stockholm Design Week: När teknik möter design
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Stockholm Design Week och Furniture Fair: När teknik möter design

Stockholm Design Week och Furniture Fair: När teknik möter design

Publicerat av: Redaktionen

Tekniken i och omkring våra hem gör våra liv enklare och löser problem som vi inte visste att vi hade.

Den skapar tid och utrymme i vår annars hektiska vardag för att göra mer av de saker vi mår bra av.

Men kan tekniken göra detta och samtidigt vara en del av hemmets personliga inredningsuttryck?

Inredning- och lifestylevarumärket Moooi och LG utforskade mötet mellan hur inredningsdesign och teknik kan se ut under Stockholm Design Week och Furniture Fair.

Nyligen kom Posé till den nordiska marknaden, en TV som är en del av LG:s Lifestylesegment inom home entertainment. Det eleganta och minimalistiska nytillskottet Posé blir en naturlig del av inredningen med tyg från danska Kvadrat, smarta lösningar för att dölja kablar, och en baksida som är lika klädsam och funktionell som framsidan.

– Vi vill ständigt komma på nya innovativa sätt att utveckla våra produkter efter 10 år som marknadsledande inom OLED-teknik. Kombinationen mellan innovationskraften kring högupplöst bildkvalitet och design har vidgat bilden av vad en TV kan vara. Den kan vara en del av vår personliga inredningsprägel, men samtidigt ge oss en högkvalitativ upplevelse. I samarbetet med Moooi sätts Posé i en kontext där den verkligen hör hemma – som en del av inredningen, säger Erik Svalberg, produktspecialist på LG Electronics Nordic.

Samarbetet mellan LG och Moooi syftar till att visa upp hur teknik kan bli en integrerad del av inredningen, och finns att ta del av i Mooois Stockholm Brand Store på Norrmälarstrand.

Stockholm Design Week: När teknik möter designNär Moooi Store Stockholm öppnades för allmänheten uttryckte Mooois VD Robin Bevers sin glädje över att fortsätta det globala samarbetet med LG.

– Moooi är ett kreativt varumärke med ett stort intresse för teknik. Vi anser att LG:s innovativa produkter lyfter upp världen med fokus på inredning och livsstil. Därför är samarbetet mellan Moooi och LG naturligt och vi är glada över att fortsätta att samarbeta här i Sverige.

LG Posé finns tillgänglig hos återförsäljare som exempelvis Elgiganten och MediaMarkt, samt på LG:s hemsida.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar