Husqvarna förvandlar 150 000 robotgräsklippare till dansande fotbollsfans
Hem PRODUKTNYHETER Husqvarna förvandlar 150 000 robotgräsklippare till dansande fotbollsfans

Husqvarna förvandlar 150 000 robotgräsklippare till dansande fotbollsfans

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan du fira tillsammans med din robotgräsklippare när ditt favoritfotbollslag gör mål.

Tack vare ingenjörerna på Husqvarna kommer deras robotgräsklippare i sommar att kunna imitera några av fotbollshistoriens mest ikoniska segergester och fira i realtid när ett mål görs.

Gör dig redo att ta fotbollsfebern hem till din trädgård.

Fotboll är världens största sport med miljardtals av supportrar och fans. Nu gör Husqvarna, marknadsledare inom robotgräsklippare, det möjligt för fans att fira tillsammans hela familjen – inklusive robotgräsklipparen. Genom den nya programuppdateringen, som lanseras till fler än 150 000 användare, kommer robotgräsklippare från Husqvarna kunna imitera tre klassiska fotbollsmålgester – Robotdansen, Tornadon och 180-graders snurren – och framföra dem i realtid när det blir mål.

– Det är fantastiskt att se Husqvarnas robotgräsklippare framföra robotdansen. Gesten föddes under en förfest med vänner inför VM, och blev sedan min världskända målgest. Jag är hedrad över att Husqvarna väljer att uppmärksamma den med sin Automower som kommer imitera dansen. Jag ser framemot att se det in action på min trädgårdsfest i sommar, och jag älskar kopplingen till robotar, säger Peter Crouch, engelsk fotbollslegend.

Som ägare av en robotgräsklippare från Husqvarna väljer man sitt favoritlag i Husqvarna Automower Connect-appen. När laget sedan gör mål kommer robotgräsklipparen fira med någon av de tre målgesterna samt blinka med sina strålkastare och spela en fanfar. Robotgräsklipparens display förvandlas dessutom till en resultattavla och redovisar poängställningen i realtid under matchen.

– Vi har varit i kontakt med en världsledande expert inom robotiskt känslouttryck för att återskapa dessa ikoniska gester. Det har varit utmanande, men vi på Husqvarna älskar utmaningar lika mycket som vi älskar robotar och fotboll, så det har varit en otroligt rolig uppgift för våra ingenjörer, säger Björn Mannefred, Robotics Software Manager på Husqvarna.

Husqvarna förvandlar 150 000 robotgräsklippare till dansande fotbollsfansHusqvarna har länge använt teknisk expertis och infrastruktur inom automation för att leverera nya och innovativa lösningar till sina användare. Till exempel används automation i robotgräsklipparnas automatiska parkering när vädret förutspås bli för kallt eller när det ska bli mycket regn. Automation kan även nyttjas för att anpassa klippschemat efter gräsmattans och trädgårdsägarens behov. Användare kan, till exempel, ställa in olika klippintervall för delar av trädgården eller utesluta områden från klippning och låta gräset växa fritt för att gynna den biologiska mångfalden.

Hur du får din robotgräsklippare att fira med dig

Programuppdateringen släpps den 14 juni och är tillgänglig för Husqvarnas robotgräsklippare Automower 405X, 415X, 320 NERA, 430X NERA, 450X NERA, 310E NERA och 410XE NERA. Mer än 150 000 robotgräsklippare från Husqvarna, världen över, har stöd för uppdateringen. Användare kommer få ett meddelande om uppdateringen i Automower Connect-appen. Uppdateringen är sedan tillgänglig från den 14 juni till den 14 juli 2024.

– Självklart ska man kunna fira tillsammans med hela familjen, och för många är robotgräsklipparen en del av den. Vi ser att många ägare utvecklar en speciell relation till sin robotgräsklippare, där de namnges precis som om det vore ett husdjur. Nu tar vi det till nästa nivå genom att våra robotgräsklippare kan fira med resten av familjen när favoritlaget gör mål, säger Björn Mannefred, Robotics Software Manager på Husqvarna.

– Vi på Husqvarna har tänjt på gränserna för vad en robotgräsklippare kan göra i nästan 30 år. Denna uppdatering är ytterligare ett bevis på vår kärlek till ingenjörskonst och vår strävan efter att ge användare en bättre, enklare och mer njutbar upplevelse av att ta hand om sin gräsmatta, avslutar Mannefred.

Kika in bakom kulisserna

En bakom-kulisserna-film där Björn Mannefred, Robotics Software Manager på Husqvarna, berättar om arbetet bakom den nya programuppdateringen finns att se här: https://www.youtube.com/watch?v=9LCLYICaKyw

 

 

 

 

Relaterade Artiklar