Enklare laddning på Circle K
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Mycket enklare laddning på Circle K

Mycket enklare laddning på Circle K

Publicerat av: Redaktionen

Nu släpper Circle K en betaversion av Autocharge – ett nytt sätt att ladda och betala för elbilsladdning.

Circle K:s lösning är oberoende av bilmärke, och detta är de först ut med Sverige.

Lösningen innebär automatisk start och betalning av laddningen. Det är bara att köra fram till laddaren, sätta kabeln i bilen, ladda och köra i väg.

Circle K vill ligga före elbilsutvecklingen och samtidigt göra det enkelt att vara elbilist. Det gör man genom att lägga stort fokus på kundupplevelsen – såväl vid laddplatsen som inne i butiken. Just själva laddningen är något som behöver vara smidigt och därför har flera uppdateringar nu gjorts i Circle K Charge-appen. Autocharge, som den senaste funktionen kallas, innebär att i stället för att använda en app eller betalkortsterminal för att starta laddningen, behöver kunden bara sätta i kabeln i bilen.

– Att ladda bilen ska inte vara krångligt, och Autocharge är verkligen ett led i att göra vardagen med elbil enklare. Nu vill vi uppmana tidiga användare att ge oss feedback, på såväl funktion som upplevelse, så att vi tillsammans kan finjustera, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K Sverige.

En annan uppdatering som gjorts handlar om att förenkla sin reseplanering. Numera kan elbilisten inte bara se vilka laddare som finns, dess effekt och om de är lediga – utan även batteristatus på de bilar som laddar på stationen. Det betyder i klarspråk att man redan i bilen vet hur tillgängligheten ser ut och kan uppskatta hur lång en potentiell kötid kan bli.

– Det här är en funktion som verkligen bidrar till ökad tillgänglighet och smidigare planering av sin resrutt. Oss veterligen är vi ensamma om den här servicen och det är ännu ett steg mot en smidigare vardag med elbil, avslutar Jenni.

Enklare laddning på Circle KAutocharge fungerar med alla bilmodeller och märken som stöder funktionen och listan uppdateras löpande när nya bilmodeller kommer ut på marknaden. För att komma i gång behöver man registrera sin bil i Circle K Charge-appen och där kan man även se om ens bil stöds av Autocharge eller inte.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar