TikTok-favoriterna Sporttouchen tar klivet in i bokvärlden
Hem TRENDER TikTok-favoriterna Sporttouchen tar klivet in i bokvärlden

TikTok-favoriterna Sporttouchen tar klivet in i bokvärlden

Publicerat av: Redaktionen

Tim Rangström och Charles Faro startade sina konton på TikTok, Youtube och Instagram för bara ett år sedan, men är redan storfavoriter. 

De har idag över 400 000 följare sammantaget på sina sociala plattformar och 20 miljoner views per månad.

TikTok-favoriterna Sporttouchen tar klivet in i bokvärlden

Charles Faro och Tim Rangström

Nu kommer Sporttouchen i bokform. 

Läsaren kan förvänta sig en lekfull och fullmatad fotbollsfaktabok som rymmer allt man vill veta om legendariska matcher, klubbar, världens bästa arenor, rekord, de mest kända spelarna och framtidens talanger, knäppa anekdoter, fans, maskotar och mästerskap. Dessutom träningstips och fotbollsskola, peppande budskap från Sporttouchens egna coacher samt berättelser om med- och motgångar i fotbollens värld.

Förläggare Maja Lindqvist om samarbetet: 

“Det känns som alldeles nyss jag första gången hörde talas om Sporttouchen, men på den korta tiden har de hunnit bli något av en institution i min fotbollstokiga närhet. Faktiskt överallt där det pratas och spelas fotboll! Det är oerhört roligt att få ge ut en bok med det här vassa gänget, som förmedlar så mycket genuin kunskap och sprider entusiasm i både sociala medier och var de än dyker upp rent fysiskt. Att se hur de berättartekniskt fångar sina tittare och sedan möter sina följare med så mycket värme gör att böcker för den här målgruppen blir ett givet nästa steg. Kärleken till fotboll och vikten av spelglädje, kamratskap och laganda genomsyrar allt de gör och står för – på ett helt unikt vis i sportvärlden. Och det vill vi vara med och sprida!”

Tim Rangström och Charles Faro träffades 2019 på en journalistutbildning i Paris och det var kärlek vid första ögonkastet, både professionellt och som vänner. Inom kort började deras samtal kretsa kring deras passion för sport. Och där och då föddes idén att skapa innehåll för andra hängivna sportfans, så väl som för de oinvigda.

“Det är jättespännande att ta klivet in i bokvärlden! Det är ett projekt som alla drömmer om att få göra åtminstone en gång i livet, och vi har turen att få göra det vid 23 och 24 års ålder. Det känns som ett helt logiskt steg att gå från sociala medier till böcker. Det finns en så tydlig brygga mellan de här världarna, vi läste själva väldigt mycket om sport när vi växte upp.”

Målgruppen är ung, liksom de själva, men de tycker sig se hur intresset smittar av sig hos följarnas föräldrar, och de uppfattar själva sitt innehåll som generationsöverskridande. Intresset har varit explosionsartat för deras engagerande och rappa innehåll.

“Det känns ärligt talat svårt ibland att förstå hur snabbt det gått och hur stort intresset är. För inte så länge sen var vi studenter på en journalistskola, och nu är vi här i Sverige och jobbar på vår första bok … det är helt galet! Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att folk skulle känna så starkt för vårt innehåll, och vi är så tacksamma för stödet som vi får kring precis allt vi skapar, det är otroligt!”

Medförfattare till boken är Jesper Tillberg, som har skrivit mer än 20 böcker för barn i olika genrer. Han är dock mest känd för sina fotbollsböcker.

Sporttouchen: Fotbollsboken utkommer den 14 oktober men finns tillgänglig för förhandsbokning från och med den 28 maj.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar