Krögarprofilen Erik Videgård ansluter sig till Recipify
Hem RESTAURANG Krögarprofilen Erik Videgård ansluter sig till Recipify

Krögarprofilen Erik Videgård ansluter sig till Recipify

Publicerat av: Redaktionen

Krögarprofilen Erik Videgård ansluter sig till Recipify.

Känd för att ha introducerat asiatisk matlagning i Sverige och för sina hyllade restauranger tar Videgård nu sin långa erfarenhet till den digitala plattformen och delar sina recept.

Krögarprofilen Erik Videgård ansluter sig till Recipify

Erik Videgård

Erik Videgård är en av Sveriges mest omtyckta matprofiler och anses vara den som introducerade det asiatiska köket i Sverige. Med en karriär som sträcker sig över flera länder har han öppnat och drivit legendariska Stockholmskrogar som Videgård, East, Diana, Akvarium, Fjäderholmarnas Krog och Halv trappa plus gård. Förutom sitt arbete som kock har han även gjort sig ett namn som programledare och musikproducent och är bland annat känd för sina framträdanden i Kockarnas kamp och Nyhetsmorgon.

– Vi är otroligt glada över att Erik Videgård ansluter sig till Recipify med sin receptskatt. Han är en pionjär inom asiatisk matlagning och en perfekt ambassadör för vår vision att skapa världens bästa receptupplevelse för våra användare där matkreatörer samtidigt får betalt för sitt arbete, säger Elias Eriksson, CMO och medgrundare av Recipify.

Malmöbolaget Recipify är en webbaserad receptplattform som samlar alla recept från Sveriges bästa kockar på ett ställe. Med liknande affärsmodell som Spotify kommer de dela intäkterna med kockar och matkreatörer vilket är helt unikt för branschen. Recipify är gratis för användaren och intäkterna kommer primärt från olika annonsutrymmen på och runt plattformen. Här kan man bland annat följa sina favoritkockar, få inspiration till nästa middagsbjudning och lära sig smarta kitchenhacks.

– Genom Recipify får jag möjlighet att publicera recept ur mina böcker men även sådana recept som av någon anledning inte kom med i böckerna. Recipify ger mig ytterligare en möjlighet att komma i kontakt med mina följare och skapa nya smakupplevelser, säger Erik Videgård.

Relaterade Artiklar