Canon lanserar apparna Autospårning och Auto Loop för sina PTZ-kameror och effektiviserar inspelningarna
Hem PRODUKTNYHETER Canon lanserar nya appar Autospårning och Auto Loop för sina PTZ-kameror och effektiviserar inspelningarna

Canon lanserar nya appar Autospårning och Auto Loop för sina PTZ-kameror och effektiviserar inspelningarna

Publicerat av: Redaktionen

Canon utökar funktionaliteten i PTZ-kamerorna med två nya appar i Add-On Applications System.

Nu kan användarna lägga till nya funktioner för videoproduktion.

Apparna RA-AT001 för Autospårning och RA-AL001 för Auto Loop bygger vidare på marknadens efterfrågan att kunna skapa en kraftfull fristående lösning för videoproduktion, utan behov av extern maskinvara.

De nya avgiftsbelagda apparna konfigureras enkelt och tillsammans med Canons 4k kamerateknik utgör de en idealisk lösning för många olika scenarier, till exempel för högre utbildning, företag, live-evenemang, broadcastsändningar och kyrkor.

Apparna lanseras med stöd för kameran CR-N700 – Canons PTZ 4k flaggskeppsmodell. Framöver kommer Canon också att utöka appsortimentet i Add-On Applications System, liksom sortimentet av kompatibla fjärrkameramodeller.

Appen Autospårning

Via Canons avancerade drivmekanism i PTZ-kamerorna kan den nya appen för Autospårning automatiskt precisionsspåra människor och säkerställa att de alltid finns i bildrutan, utan insatser från en kameraoperatör. Tagningar kan alltså ske både med en och flera kameror utan att någon kameraoperatör behövs. Det här minskar arbetsbelastningen för AV-personal eller operatörer och innehållet blir ändå högkvalitativt och professionellt. Systemet utför visuell analys i själva kameran och har exceptionell spårningskapacitet – från helkropp, överkropp, ovanför skuldrorna och andra placeringar, liksom hastigheter från långsam till snabb förflyttning. Kamerans precision och jämna körning jobbar i synergi med panorerings-/tilt-mekanismen för att skapa högkvalitativt resultat direkt från kameran.

Canon lanserar apparna Autospårning och Auto Loop för sina PTZ-kameror och effektiviserar inspelningarnaKameran CR-N700 har ett stort antal justeringsfunktioner, inklusive Komposition, Spårningskänslighet och Prioriterat visningsområde, och kan anpassas för mängder av olika användningsområden, till exempel live-produktion eller företagsevent. Och innehållet får ett professionellt utseende utan krångel. Funktionen Komposition innebär att operatörer kan ställa in den optimala placeringen och säkerställa att objektet alltid finns i bildrutan. Funktionen Spårningskänslighet har upp till tio justeringsnivåer och kan alltså användas vid många olika tillfällen.

Appen Auto Loop

Via appen Auto Loop kan kameran följa en förprogrammerad automatiserad panorerings-/tilt-/zoomrörelse utan att en operatör manuellt måste ändra tagningen. Det här är perfekt i situationer där operatörerna måste arbeta med enkla, upprepande kamerarörelser, till exempel vid musikevenemang i realtid där tagningen skulle förflyttas från trumslagare till sångare till publik och sedan tillbaka igen. På så sätt kan regissörer och operatörer koncentrera sig på växling och komposition med andra kameror och reducera både merarbete och arbetskraft.

Det finns två alternativ för rörelsemönster – loop eller fram och tillbaka – som ger större flexibilitet när det gäller att välja förflyttningar som ska passa olika tagningsmiljöer. Via appen kan man göra jämna justeringar av start/stopp acceleration/fartminskning för att simulera manuella kamerarörelser – allt för att säkerställa att tagningen ser naturlig ut bland en uppsättning med flera kameror. Alla dessa funktioner programmeras enkelt via en enda skärm, där operatörerna kan ange positions- och färdvägsinställningar och även få en förhandsvisning, liksom kontroll av rörelsehastighet och pauslängd i varje position.

På ISE 2023 i Barcelona kommer Canon att för första gången visa den här tekniken. Visning sker i uppställningen för inspelning av föreläsningar och i zonen multi-kamerastudio för företag. Välkomna att besöka Canon i monter 3A800 från den 31 januari till den 3 februari 2023.

Apparna kommer att finnas tillgängliga för nedladdning från april 2023 för användning med kameran CR-N700. Stöd för andra PTZ‑kameror kommer i ett senare skede.

Relaterade Artiklar