Bythjul och Däckskiftarna får gemensamma ägare – ska skapa Nordens bästa köpupplevelse
Hem E-HANDEL Bythjul och Däckskiftarna ska få gemensamma ägare – ska skapa Nordens bästa köpupplevelse

Bythjul och Däckskiftarna ska få gemensamma ägare – ska skapa Nordens bästa köpupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

Nordens största däck- och fälgvaruhus, Bythjul, går ihop med Däckskiftarna som med 72 stationer för däckbyte över hela Sverige länge varit en av de främsta inom branschen.

Tillsammans siktar bolagen på att skapa Nordens främsta köpupplevelse av däck och fälgar.

Bythjul och Däckskiftarna har länge tillhört ledarna inom den svenska däck- och fälgmarknaden. Bythjul blir nu majoritetsägare i Däckskiftarna som därmed blir ett dotterbolag till Bythjul. I samband med sammanslagningen kommer Bythjuls vd, Claes Kjelldorff, att bli ansvarig för de båda företagen medan Däckskiftarnas styrelseordförande, Alexander Yavuz, blir styrelseordförande för Bythjul och Däckskiftarna. Ambitionen är att behålla de två varumärkena mot kund och nu tillsammans utveckla skapa Nordens mest kundanpassade köpupplevelse.
– Genom att gå ihop med Däckskiftarna får Bythjul det personliga kundbemötandet, däckhotell och servicenätverk medan Däckskiftarna krokar arm med en erfaren e-handel med Nordens största däckvaruhus. Det är en perfekt match, säger Claes Kjelldorff, vd för Bythjul, och fortsätter:
– Sammanslagningen ligger helt i linje med vår strategi att komplettera vår online-affär med fysisk närvaro och därmed stärka vår service till kunderna. Vi ser fram emot att erbjuda kunderna en smidigare upplevelse med en helhetslösning där vi nu tillsammans med Däckskiftarna kan erbjuda allt kunden behöver kring däck – från skifte och däckhotell till nya däck och fälgar.

Enklare beställningar från stort sortiment

För företagens kunder innebär sammanslagningen tillgång till ett sortimenturval på över 100 000 artiklar i lager och väletablerad kundservice. Däckskiftarnas pop-up-verkstäder kommer att finnas som en del av Bythjuls erbjudande.

Bythjul och Däckskiftarna får gemensamma ägare – ska skapa Nordens bästa köpupplevelse

Claes Kjelldorff t.v. och Alexander Yavuz t.h. skakar hand

– Vi har länge legat i framkant vad det gäller innovation på den fysiska marknaden med våra pop-up stationer för att förenkla tillgängligheten för våra kunder. Tillsammans med bythjul kan vi fortsätta ge alla kunder en smidigare köpupplevelse samt äga hela kundresan när vi nu knyter samman den digitala och den fysiska affären, säger Alexander Yavuz, styrelseordförande Däckskiftarna.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar