Samsung presenterar nya 2024 Odyssey OLED, Smart Monitor och ViewFinity-modeller med årets skärmlansering
Hem GAMING Samsung presenterar nya 2024 Odyssey OLED, Smart Monitor och ViewFinity-modeller med årets skärmlansering

Samsung presenterar nya 2024 Odyssey OLED, Smart Monitor och ViewFinity-modeller med årets skärmlansering

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics Co., Ltd. presenterar idag den globala lanseringen av 2024 års Odyssey OLED-spelmonitorer, Smart Monitors och ViewFinity-bildskärmar.

Samsung presenterar nya 2024 Odyssey OLED, Smart Monitor och ViewFinity-modeller med årets skärmlanseringDessa nya och uppdaterade modeller erbjuder både efterlängtade och oväntade funktioner – för att möjliggöra nya upplevelser för alla användningsområden.

Odyssey-serien bjuder på nästa nivå av OLED-upplevelse och nya AI-funktioner hos Odyssey OLED G8; Smart Monitor-sortimentet skruvar upp glädjen med fler förbättrade underhållningsfunktioner, plus Smart Monitor M8 som drivs av AI; och ViewFinity-sortimentet ökar anslutningsmöjligheterna för en komplett arbetsstation.

“Våra senaste skärmserier ger en bredd av alternativ till användare globalt och skapar bättre upplevelser, oavsett hur man använder dem i vardagen”, säger Hoon Chung, Executive Vice President för Visual Display Business på Samsung Electronics. “Från de banbrytande AI-drivna Odyssey OLED-spelmonitorerna till mulit-enhetsupplevelser via Smart Monitor och ViewFinity-serierna, fortsätter Samsung att omdefiniera marknaden och leverera banbrytande teknik till användare överallt.”

Modellerna finns tillgängliga i Sverige från och med idag på https://www.samsung.com/se/, däribland:
  • Odyssey OLED G8 32”: 16 990 SEK (rek. pris)
  • Odyssey OLED G6 27”: 11 990 SEK (rek. pris)
  • Smart Monitor M8 32”: 8 690 SEK (rek. pris)
  • ViewFinity S7 27”: 4 690 SEK (rek. pris)

 

Odyssey OLED-serien: Visuell förträfflighet med nya funktioner som förebygger inbränning

2024 Odyssey OLED-modellerna utökar Samsungs utbud av nästa generations OLED-prestanda med nya Odyssey OLED G8 (G80SD) och Odyssey OLED G6 (G60SD).

Odyssey OLED G8 är Samsungs första platta 32” OLED-spelmonitor med 4K UHD (3840 x 2160) upplösning och ett bildförhållande på 16:9. Den har en uppdateringsfrekvens på upp till 240 Hz och 0,03 ms grå-till-grå (GtG) svarstid för extremt smidigt och lyhört spelande. Odyssey OLED G6 är en 27-tums bildskärm med QHD (2560 x 1440) upplösning som stöder ett bildförhållande på 16:9. Dess upp till 360Hz uppdateringsfrekvens och 0,03ms GtG-svarstid gör det enkelt för spelare att hänga med i snabbt spelande.

Den nya Odyssey OLED G8 är också Samsungs första OLED spelskärm som drivs av AI. NQ8 AI Gen3-processorn, samma processor som Samsung använder i sin 2024 8K TV, uppskalar innehåll till nära 4K vid användning av inbyggda Smart TV-appar. Detta innebär högre upplösning inom spel och underhållning.

Båda nya OLED-modellerna (G6 och G8) har Samsung OLED Safeguard+, en ny proprietär teknologi för inbränningsskydd. Denna teknik är den första i världen som förhindrar inbränning genom att applicera ett pulserande värmerör på monitorn. Dessutom avdunstar och kondenserar det dynamiska kylsystemet en kylvätska för att sprida värme fem gånger mer effektivt än den äldre grafitplåtmetoden, vilket förhindrar inbränning genom sänkt temperatur i kärnan. Skärmen upptäcker också statiska bilder som logotyper och aktivitetsfält, vilket automatiskt minskar deras ljusstyrka för ett ytterligare sätt att förhindra inbränning.

Odyssey OLED G8 och OLED G6 levererar båda oöverträffad OLED-bildkvalitet med en ljusstyrka på 250 nits (Typ.), medan FreeSync Premium Pro håller GPU:n och bildskärmspanelen synkroniserade för att minska hackning, skärmfördröjning och “screen tearing”.

Samsungs nya OLED Glare Free-teknik bevarar också färgnoggrannheten och minskar reflektioner samtidigt som bildens skärpa bibehålls för att säkerställa en uppslukande upplevelse, även i dagsljus. Nyheten innebär en OLED-optimerad lågreflekterande beläggning som bemästrar avvägningen mellan glans och reflektion tack vare ett nytt, specialiserat hårdbeläggningsskikt och ytbeläggningsmönster.

Båda bildskärmarna har en supertunn metalldesign som ger dem en distinkt identitet, medan Core Lighting+ höjer underhållning och spelupplevelser med omgivande belysning som synkroniseras med skärmen. Stativet gör även långa sittningar bekvämare med sin justerbara höjd samt lutning- och vridningsstöd.

Tillskottet av de nya Odyssey OLED-skärmarna blir nästa steg för Samsung att utöka sitt utbud inom OLED-skärmar. Lanseringen kommer efter att Samsung uppnått toppositionen i global försäljning på OLED-monitormarknaden inom bara ett år efter lanseringen av sin första OLED-modell.

 

Smart Monitor M8: AI-processor för skarp bild och klart ljud

Den uppdaterade Smart Monitor-serien samlar en komplett upplevelse av flera enheter i ett nav för smartare underhållning och högre produktivitet. De uppgraderade 2024-modellerna inkluderar M8 (M80D), M7 (M70D) och M5 (M50D).

Den uppgraderade 32” 4K UHD Smart Monitor M8 introducerar nya funktioner som drivs av AI med NQM AI-processorn och höjer underhållningsnivån. AI upscaling skalar upp innehåll med lägre upplösning upp till nära 4K, och Active Voice Amplifier Pro använder AI för att analysera bakgrundsljud i användarens miljö och på så vis optimera dialog. 360 Audio Mode är tillgängligt på M8-modellen, och möjliggör parning med Galaxy Buds för att skapa en uppslukande ljudmiljö. Den inbyggda SlimFit-kameran gör det också enkelt att ringa videosamtal genom mobilapplikationer med Samsung Dex.

Nytt för hela sortimentet av smarta monitorer är Workout Tracker, som paras ihop med en Galaxy Watch för att visa hälsodata i realtid på skärmen, även när du streamar innehåll. Detta gör det lättare att följa status på träningsmål och kan göra träningen roligare.

Dessa nya funktioner förbättrar den redan imponerande Smart Monitor-funktionaliteten. Smart TV-appar och Samsung TV Plus ger omedelbar tillgång till ett brett utbud av streamingtjänster och live-innehåll, utan att behöva starta upp en dator eller ansluta till andra enheter.

M7 finns i 32” och 43” med 4K UHD (3840 x 2160) upplösning, en ljusstyrka på 300 nits (Typ.) och en grå till grå (GtG) svarstid på 4ms. M5 finns i 27” och 32”, med FHD-upplösning (1920 x 1080), en ljusstyrka på 250 nits (Typ.) och en GtG-svarstid på 4ms.

 

ViewFinity-serien: Maximerar kreativiteten och användarvänligheten

De nya uppdateringarna i ViewFinity-serien är optimerade för kreatörer och proffs, och inkluderar ViewFinity S8 (S80UD och S80D), ViewFinity S7 (S70D) och ViewFinity S6 (S60UD- och S60D).

De uppdaterade 2024 ViewFinity-skärmarna höjer återvinninggraden genom att använda minst 10 procent återvunnen plast av den totala plasten som används för produkten, samt utan applicering av kemiska sprayer på plastkomponenterna. Förpackningen använder även lim istället för häftklamrar för enklare demontering.

Easy Setup-stativet sätts ihop med ett snabbt klick och kräver inga verktyg eller skruvar, vilket gör det snabbt och enkelt att installera och njuta av ViewFinitys livfulla display. Alla 2024 ViewFinity-skärmar stöder HDR10 och har stöd för upp till 1 miljard färger, vilket förbättrar exakt färgrepresentation.

ViewFinity S8 erbjuder skärmalternativ på 27” och 32”, var och en med 4K UHD (3840 x 2160) upplösning, en uppdateringsfrekvens på upp till 60Hz och en ljusstyrka på 350 nits (Typ.). De har också en USB-hubb för enkel anslutning och ett höjdjusterbart stativ. S80UD-modellen inkluderar en ny KVM-switch för smidig anslutning och växling mellan två olika ingångsenheter, samt en USB-C-port som låter användare ladda enheter med upp till 90W effekt.

ViewFinity S7 finns i 27”- och 32”-alternativ, båda med en UHD 4K (3840 x 2160) upplösning, en ljusstyrka på 350 nits (Typ.) och en uppdateringsfrekvens på upp till 60Hz. ViewFinity S6 kommer i 24”-, 27”- och 32”-alternativ, var och en med QHD (2560 x 1440) upplösning, en uppdateringsfrekvens på upp till 100Hz och en ljusstyrka på 350 nits (Typ.), inklusive en USB nav och höjdjusterbart stativ. S60UD-modellen inkluderar även en inbyggd KVM-switch och en USB-C-port (upp till 90W laddning).

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar