Samsung introducerar Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4: flyttar gränserna för vad en smartphone kan vara med sin fjärde generation av vikbara telefoner
Hem PRODUKTNYHETER Samsung Electronics lanserar Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4

Samsung Electronics lanserar Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar Samsung Electronics Co., Ltd. sin fjärde generation av banbrytande vikbara telefoner: Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4.

De nya telefonernas flexibla element, skräddarsydda funktioner och uppgraderade prestanda levererar en optimal upplevelse för varje enskild användare.

Med lanseringen av Galaxy Z-serien fortsätter Samsung att bryta traditionella konventioner för att leverera nya kraftfulla upplevelser som förhöjer vardagen. Som ett bevis på deras hängivenhet till förstklassigt hantverk har samtliga komponenter i både Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4 noga analyserats för att leverera en optimal upplevelse som säkerställer att varje enskild konsument har en telefon som möter deras behov.

– Samsung Galaxys vikbara telefoner visar på verklig flexibilitet, både på in- och utsida. De har designats med målet att erbjuda våra användare en enastående mobilupplevelse som möter alla behov, oavsett om det handlar om produktivitet, underhållning eller kreativitet” säger Andreas Bergqvist, IM Nordic Product Manager på Samsung Electronics Nordic.

Galaxy Z Flip4 bygger vidare på succén av Samsungs ikoniska format och har adderade nyckelfunktioner såsom uppgraderad kameraupplevelse, större batteri och utökade möjligheter för personlig anpassning utan att tappa den ultrakompakta designen. Med formskiftande design, uppslukande skärmar och PC-liknande funktioner för multitasking samt avancerad kamerateknologi och kraftfulla processorer öppnar Galaxy Z Fold4 upp nya möjligheter för användarna och erbjuder Samsungs mest omfattande smartphone-upplevelse hittills.

Galaxy Z Flip4 – det ultimata verktyget för personliga uttryck

Galaxy Z Flip4 förstärker Samsunganvändarnas favoritfunktioner och blir därmed det perfekta verktyget för dem att uttrycka sig själva. Den kompakta, vikbara designen erbjuder upplevelser som är unika för en smartphone.

Filma handsfree eller fånga gruppbilder i flera vinklar genom att lätt vika Z Flip4 för att aktivera FlexCam. Tack vare Samsungs partnerskap med Meta kan dessa funktioner även nyttjas i användarnas favoritappar – FlexCam är nämligen optimerad för de mest populära sociala medie-plattformarna såsom Instagram, WhatsApp och Facebook. Fånga mer än någonsin förr med Z Flip4 genom att ta högkvalitativa selfies med huvudkameran direkt via den yttre skärmen i uppgraderade Quick Shot. Du kan även starta högkvalitativa videoinspelningar i Quick Shot-läget för att sedan sömlöst byta till Flex-läget och fortsätta filma handsfree utan att pausa inspelningen – perfekt för content-kreatörer och vloggare. Användare kan nu även ta selfies i porträtt-läget och se en förhandsvisning av det faktiska bildformatet när de använder Quick Shot. Med den uppgraderade kameran, utrustad med en 65 procent ljusare sensor driven av Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform, är foton och videos ännu krispigare – oavsett om de tas dag eller natt.

Z Flip4 är skapad för att verkligen kunna nyttjas handsfree, för att göra mer utan att ens behöva öppna telefonen. Ring samtal, svara på meddelanden och till och med kontrollera SmartThings Scene-widgeten direkt från den yttre skärmen.

Med det utökade 3,700mAh batteriet kan Galaxy Z Flip4 fånga, spela upp och interagera längre mellan laddningar. Telefonen stödjer även supersnabb laddning vilket gör det möjligt att ladda upp till 50 procents batteri på cirka 30 minuter.

Samsung introducerar Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4: flyttar gränserna för vad en smartphone kan vara med sin fjärde generation av vikbara telefonerDesignen är Samsungs mest förfinade hittills med smalare vikning, uträtade kanter och effektfull kontrast mellan svart dimmigt glas och blanka metallramar. Användarna kan anpassa telefonen inifrån och ut med Galaxy-teman både på hemskärmen och den yttre, samt komplettera sin stil med olika typsnitt, ikoner och designs. Dessutom kan användare nu skapa sina egna hemskärmar med nya stilar på klockan och bakgrunder i diverse format så som bilder, GIF:ar och till och med videos.

Galaxy Z Fold4 – en kraftkälla för multitasking med optimal prestanda

Galaxy Z Fold4 är resultatet av Samsung Galaxys fortsatta utveckling inom mobilsektorn och deras mest kraftfulla smartphone hittills. Z Fold4 är resultatet av all Samsungs samlade expertis inom mobilteknologi och har gett upphov till en enhet med förhöjd funktionalitet oavsett om den är öppen, stängd eller i Flex-läget. Vidare är telefonen den första som kommer med 12L – en specialversion av Android skapad av Google för upplevelser av större skärmar, inklusive vikbara telefoner.

Multitasking med Z Fold4 är enklare än någonsin tidigare och tillåter användare att få mer gjort medan de är på språng. Samsungs nya Taskbar erbjuder en PC-liknande layout med smidig tillgång till dina senaste och mest använda appar. Att multitaska blir nu än mer intuitivt tack vare nya, svepande kommandon. Växla mellan appar i fullskärm till pop up-fönster eller dela din skärm på hälften för fler sätt att göra flera saker samtidigt.

Samsungs partnerskap med Google och Microsoft tar multitasking till nästa nivå. Googles appar, inklusive Chrome och Gmail, är nu kompatibla med dra-och-släpp vilket låter användarna snabbt kopiera och klistra in länkar, foton och mer från en app till en annan. Med Google Meet kan användarna nu hålla kontakten med fler och samtidigt delta i virtuella aktiviteter tillsammans, exempelvis att titta på YouTube-filmer eller spela spel i ett videosamtal. Microsofts kompletta Office-paket och Outlook utnyttjar hela den vikbara skärmen och tillgängliggör både mer information samt snabbare sätt att interagera med innehållet. Multitasking-upplevelsen kompletteras av funktionella S Pen som gör det möjligt att rita och ta anteckningar på språng. Denna har en inbyggd förvaringsplats på insidan av det stående telefonfodralet med pennfack.

Galaxy Z Fold4 fångar fantastiska foton och filmer tack vare den uppgraderade vidvinkellinsen med 50MP och 30x Space Zoom. En bredd av olika kameralägen, bland annat den större Zoom-kartan som aktiveras i Capture View-läget, dubbel förhandsvisning och selfie-läget i den bakre kameran är speciellt framtagna för att nyttja telefonens unika design för ökad flexibilitet. Med större pixelstorlek, 23 procent ljusare sensor samt ökad CPU-prestanda kan användare ta skarpa bilder även på natten.

Innehållet blir ännu mer fängslande och utmärkande på den 7,6-tum stora hemskärmen med en ljusare display, en 120Hz adaptiv uppdateringshastighet och en mindre synlig Under Display Camera (UDC) med nytt spridningsdiagram för fördelning av sub-pixlar. Populära sociala medie-appar så som exempelvis Facebook är optimerade för att upplevas på den större skärmen så att innehållet kommer till sin fulla rätt. Du kan också njuta av dina bästa streaming-appar så som Netflix och titta handsfree i Flex-läget. För icke-optimerade appar låter Flex-lägets nya Touchpad användare att använda enheten mer precist utan att avbryta uppspelningen och pausa, spola tillbaka och spela upp videos eller zooma in och ut på innehållet medan telefonen är i Flex-läget.

Spelen är snabbare tack vare den kraftfulla processorn Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform och hypersnabba 5G. Med en smalare vikning, lättare vikt och ännu snävare inramning kan den bredare skärmen enklare användas med en hand, även vid användning av den yttre skärmen.

Samsung fortsätter sin gränsöverskridande innovationsresa för att leverera den nivå av stryktålighet som konsumenten förväntar sig – både inuti och utanpå. Med Armor Aluminium-ramar och vikskydd samt exklusiva Corning Gorilla Glass Victus+ på den yttre skärmen och glasbaksidan är Z Flip4 och Z Fold4 våra tåligaste telefoner någonsin. Hållbarheten i hemskärmens panel är också förstärkt tack vare den optimerade strukturen av lager som hjälper till att minimera skador från yttre stötar. Utöver detta är både Z Flip4 och Z Fold4 IPX8-certifierade så att användarna kan känna sig mindre oroliga om de fastnar i regnväder.

Galaxy Buds2 Pro – Premium design med den ultimata lyssningsupplevelsen

Galaxy Z-serien får sällskap av Galaxy Buds2 Pro – Samsungs nya hörlurar i toppklass som med en ny kompakt design och sömlös anslutning erbjuder en fängslande trådlös lyssningsupplevelse som passar perfekt i alla aspekter av vardagen.

Lyssna och uppskatta varje musikalisk del med överlägsna Hi-Fi 24bit Audio som erbjuder en högdynamisk bredd som får användare att känna sig nära det den lyssnar på med kristallklar upplösning. Samsungs sömlösa kodek (SSC HiFi) möjliggör kvalitativ musiköverföring utan uppehåll, och den nya koaxiala 2-vägshögtalaren får ljudet att låta rikare än någonsin.

Den nya kompakta och ergonomiska designen är 15 procent mindre med en passform som är framtagen för att motverka rotation – perfekt vid fysiska aktiviteter och träning. Svara på samtal på språng med kraftfull ANC (active noise cancellation) som stänger ute oönskat ljud utifrån. Nya Galaxy Buds2 Pro låter användarna försvinna in i sin egen värld och samtidigt hålla sig uppdaterade och uppkopplade.

Om användaren snabbt behöver svara på ett brådskande samtal under en spelsession eller filmtittande på sin läsplatta kan Galaxy Buds2 Pro sömlöst byta ljudanslutning med ett fingertryck. Galaxy Buds2 Pro kommer även med Auto Switch som ger en smidig övergång från tittande på favorit-TV-serien till samtal med nära och kära.

Om användaren råkar tappa bort Buds2 Pro kan SmartThings Find snabbt och enkelt hitta dem igen, oavsett om de ligger i laddningsfodralet eller ej.

Galaxy för planeten

Sedan lanseringen av Galaxy S22-serien har Samsung inkorporerat återvunna material i såväl förpackningar som hårdvaran i nya produkter. Detta är ett första steg i deras Galaxy för planeten-initiativ som innebär fortsatt användning av återvunnen plast och tillverkning av nya material i samarbete med ledande partners inom hållbarhet. Samsung, som fortsätter utforska innovationer inom hållbar produkttillverkning, är stolta att kunna dela att mer än 90 procent av nya Galaxy Buds2 Pro består av återvunna material. Den nya Galaxy Z-serien har också inkorporerat plast från havet i telefonernas nyckelkomponenter och 100 procent återvunnet papper till förpackningarna. Dessutom har förpackningarnas volym minskat med upp till 58 procent jämfört med den första generationen vikbara Galaxys. Detta motsvarar ungefär 10 000 ton lägre Co2-utsläpp från bara transportsektorn i år.

Tillgänglighet

Galaxy Z Flip4 kompletterar användarnas personliga stil med premiumdesign i Samsung-typiska färger: Bora Purple och Graphite samt de nya färgerna: Pink Gold och Blue. Den utökade Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition finns nu tillgänglig på 28 marknader världen över och erbjuder val av färg på glas och ramar vilket möjliggör 75 kombinationer att välja mellan, så att konsumenten kan få känna full kontroll över stilen på sin telefon. Samsung erbjuder även Bespoke Upgrade Care för användare av Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, så att de kan ändra sin enhetsfärg när de vill. Galaxy Z Fold4 och det stående fodralet med pennfack erbjuds i utvalda färger så som Graygreen, Beige och Phantom Black. Exklusivt på samsung.com finns dessutom Galaxy Z Fold4 tillgänglig i färgen Burgundy med 256GB och 512GB lagringskapacitet.

Galaxy Buds2 Pro kommer i tre helt nya mjuka och neutrala toner som matchar de nya vikbara telefonerna – Graphite, White och Bora Purple.

Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 och Buds2 Pro kommer finnas tillgängliga för förbeställning från och med 10 augusti och officiell säljstart börjar den 26 augusti i utvalda länder.

Vid förköp av Galaxy Z Flip4 eller Z Fold4 t.o.m. 25 augusti, får du upp till 2 000 kr extra i inbytesvärde som tillägg till det inbytesvärde du får vid inlämning av din gamla mobil. Dessutom får du Samsung Care+ kostnadsfritt i ett år ifrån inköpsdatum. Mer information om hur du utnyttjar erbjudandena hittar du på samsung.com/se/offer/Galaxy_Z_Flip4_Fold4_Redeem eller i Samsung Members-appen. Följ stegen för att ta del av dina erbjudanden.

Få upp till 8 550 kr i totalt inbytesvärde vid inbyte av din gamla mobil

Gör så här:

Vissa återförsäljare har möjligheten att ta del av erbjudandet samtidigt som du köper din nya telefon. Du får då instruktioner ihop med köpet hur du går till väga.

För övriga återförsäljare och köp på samsung.com/se gäller nedan.

Har du förköpt på samsung.com/se, eller via återförsäljare som inte erbjuder möjlighet till inbyte kan du vända dig till oss på Samsung. Instruktioner för inbyte finns då i Samsung Members appen i din nya

Galaxy Z Fold4 eller Z Flip4. För fullständiga villkor eller vid frågor angående kampanjen kontakta

Samsun kundsupport på 0771-40 30 20 eller besök samsung.com/se/support/offer.

Gör så här för att få 1 års skydd med Samsung Care+

GALAXY Z FOLD4 VÄRDE CA 1049 KR, GALAXY Z FLIP4 VÄRDE CA 969 KR.

Njut lite extra av tryggheten du får med reparation av 1 oavsiktlig skada under ett år, med förbehåll för en självrisk per skadeanmälan. Registrera din nya Galaxy Z Fold4 eller Z Flip4 inom 30 dagar från köpet för att vara skyddad. Fullständiga villkor presenteras i samband med köpet eller på

https://www.samsung.com/se/offer/samsung-care-plus/

Vid förköp av Samsung Galaxy Buds2 Pro under kampanjperioden får du en svart Wireless Charger Duo (värde ca 899 sek) på köpet.

Galaxy Z Flip4 kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 12 290 SEK, Galaxy Z Fold4 kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 19 990 SEK och Galaxy Buds2 Pro kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris på 2 490 SEK.

Användare som förbeställer Galaxy Z Flip4 och/eller Galaxy Z Fold4 får ett år av Samsung Care+, som ger skydd mot krossade skärmar och tapp, samt tillgång till Samsungs experthjälp i 51 länder.

Relaterade Artiklar