Här kommer de bästa tipsen om att ta bättre bilder med din telefon
Hem LEVERANTÖRERONEPLUS Här kommer de bästa tipsen om att ta bättre bilder med din telefon

Här kommer de bästa tipsen om att ta bättre bilder med din telefon

Publicerat av: Redaktionen

Att ta bilder med sin telefon är något som vi alla gör och med dagens avancerade mobilkameror kan bilderna bli riktigt bra.

Genom att använda naturligt ljus, leka med komposition och testa porträttläge kan man få extra bra bilder – men det finns några ytterligare tips att tänka på för att göra bilderna ännu bättre.

 Mobilkameran har utvecklats betydligt genom åren och dagens smartphones ger oss en kraftfull och mångsidig kamera för att fånga otroliga landskap och utforska passionen för fotografi.

Men det finns alltid utrymme för förbättring. Teknikföretaget OnePlus listar fyra tips för att nå smartphonens fulla kamerapotential.

OnePlus fyra tips för att ta bättre bilder med din telefon:
 Rengör linsen

Att hålla linsen ren är ett måste för skarpa och klara foton. Eftersom telefonen kontinuerligt är i kontakt med våra händer kan linsen lätt samla damm, fingeravtryck och smuts. Se därför till att försiktigt torka av linsen med en ren trasa eller pappersnäsduk när du ska ta ett foto så undviker du att bilden blir suddig.

Stabilisera telefonen

Stabilitet är avgörande för skarpa bilder. Särskilt vid svagt ljus eller när du zoomar in och ut. Använd båda händerna för att hålla telefonen stadig eller placera den på en stabil yta. Du kan också använda dig av självutlösarfunktionen eller ett stativ för att undvika oavsiktlig rörelse när fotot tas.

Dra nytta av HDR-läget för hög kontrast och naturligt ljus

Ljus är en väsentlig del av fotografering och naturligt ljus kan göra stor skillnad för en fantastisk bild. Dra nytta av en tidig morgon eller skymning, känt som ”The golden hour”, för att ta bilder med ett mjukt och varmt ljus som förstärker färger och texturer. Dessutom rekommenderar vi att aktivera HDR-läget som kombinerar flera exponeringar av samma bild för att fånga både de ljusaste och mörkaste områdena – vilket ger en mer balanserad bild med större detalj.

Lek med komposition

Här kommer de bästa tipsen om att ta bättre bilder med din telefonKomposition är en grundläggande aspekt av fotografi. Använd ”Gyllene snittet” för att strukturera dina bilder på ett attraktivt sätt. Tänk dig att din skärm är uppdelad i ett rutnät med vertikala linjer som bildar tre olika kolumner. Placera huvudmotivet i en av kolumnerna för att uppnå en balanserad och attraktiv sammansättning av bilden. Var inte rädd att experimentera med vinklar och perspektiv för att ge dina foton en unik touch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar