Gaming och e-sport i Nordstan under sportlovet
Hem GAMING Gaming och e-sport i Nordstan under sportlovet

Gaming och e-sport i Nordstan under sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad intar gaming- och e-sportvärlden Nordstan under Göteborgs sportlovsvecka.

I samarbete med Kappa Bar, en restaurangkedja nischad inom e-sport och gaming, erbjuds möjligheten att testa de senaste spelen samt träffa och utmana kända gamingprofiler.

Bland annat kommer Isak “isak” Fahlen, Sveriges främsta Counter Strike-spelare och 65-åriga Susanne Karlsson, mer känd som Fortnitefarmor att vara på plats.

Från den 14 till 18 februari mellan klockan 12.00 och 18.00 finns möjlighet att spela Nintendo Switch, PS 5, CS:GO, testa VR och mycket mer. Senaste året har Nordstan stått värd för finalen i eAllsvenskan och fjolårets gamingvecka under sportlovet. I år kommer flera streamare och kända spelare att vara på plats.

– Gaming och e-sport representerar en växande kultur som vi vill vara en del av och bidra till. Genom att lyfta detta i Nordstan är vårt mål att skapa en mötesplats där alla som vill kan spela, träffa sina idoler och lära sig mer om vad spelvärlden har att erbjuda, säger Sanna Dahl, marknadschef i Nordstan.

Tillsammans med Kappa Bar skapas en arena för e-sport och gaming mitt i Nordstan dit alla är välkomna att spela med möjligheten att träffa och interagera med välkända namn inom gaming. Bland annat kommer besökare att kunna utmana Isak ”isak” Fahlen som är Sveriges bästa CS:GO spelare. Även FortniteFarmor kommer och streamar. Hon började spela Fortnite när hennes barnbarn blev intresserad och är nu en känd profil gamingvärlden. Det blir utöver det spännande tävlingar och utlottningar.

– För oss som är dedikerade till gaming och esport är det fantastiskt att få dela vår passion med göteborgarna genom att organisera gamingvecka i Nordstan. Vi hoppas att så många som möjligt kommer förbi, är nyfikna, spelar och träffar andra likasinnade som älskar den här världen, säger Klas Bergqvist, medgrundare av Kappa Bar.

Gaming och e-sport i Nordstan under sportlovet

Gamingvecka i Nordstan 14-18 februari

Varje dag kl 12-18
Testa Nintendo Switch, Playstation 5, Counter Strike och VR.

Onsdag 14/2
KL 12-18 Bubbblicous streamar Minecraft

Torsdag 15/2
kl 12-18 FortniteFarmor streamar från Nordstan och pratar med besökare som har frågor.

Fredag 16/2
Kl 14-16 Isak ”isak” Fahlen – Spöa Sveriges bästa CS2-spelare!
Besökare får chansen att möte ”isak” i 1v1 och vinna priser

Lördag 17/2
KL 12-18 Unicornpeps streamar bland annat Valorant

Söndag 18/2
KL 12-18 MagiskaAbbas streamar blandade spel

Relaterade Artiklar