Wolt förstärker organisationen med topprekryteringar från Rahmqvist och Hyber
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Wolt förstärker organisationen med topprekryteringar från Rahmqvist och Hyber

Wolt förstärker organisationen med topprekryteringar från Rahmqvist och Hyber

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala handelsplattformen Wolt förstärker organisationen med två ledande befattningar.

Ny Head of Merchant Development är Filippa Billing Holst som tidigare jobbat som VD på det cirkulära retailbolaget Hyber och har en gedigen erfarenhet från bland annat retailjätten H&M.

Ny Head of Sales är är Jonathan Andersson som närmast kommer från familjeföretaget Rahmqvist Group men som har ett förflutet som General Manager på mikromobilitetsbolaget Vässla.

Wolt växer i Sverige på flera plan. Under 2024 är avsikten att bolaget ska etablera verksamheten i ett stort antal svenska städer. Idag lanserar man tre nya städer; Borlänge, Falun och Nyköping och man har sedan årsskiftet lanserat totalt tolv nya städer vilket innebär att Wolt idag finns i 30 städer och täcker ca 65 procent av befolkningen.

Wolt förstärker organisationen med topprekryteringar från Rahmqvist och Hyber

Även Wolts svenska organisation växer. Vid årsskiftet passerade man milstolpen 300 anställda, där majoriteten är baserad på det nya huvudkontoret i Stockholm som man flyttade in i under oktober i fjol. Till ytan är det nya kontoret nästan fyra gånger så stort som det gamla, vilket vittnar om en tilltänkt organisatorisk tillväxt för bolaget under kommande år.

Nu anställer Wolt två nya nyckelpersoner som ska driva bolagets tillväxt ytterligare.

Filippa Billing Holst är ny Head of Merchant Development och kommer närmast från det cirkulära retailbolaget Hyber där hon var VD. Hon har även ett förflutet från medtech-bolaget Doctrin som affärsutvecklingschef, samt gedigen erfarenhet från retailbranschen där hon haft flera roller på H&M, bland annat som sälj- och kommersiell chef. Filippas huvudfokus kommer att ligga på att stärka kvalitet och relationer med Wolts restaurang- och butikspartners, samt bredda utbudet på plattformen.

Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:

– Filippa fyller en mycket viktig roll hos oss i den satsning vi nu gör i Sverige. I takt med att vi expanderar kommer det in väldigt många nya partners på plattformen, och hennes kunskaper inom mode och retail är mycket värdefulla. Vi ser att retail är det segment på vår plattform som ökar och efterfrågas mest, så det finns en mycket god tillväxtpotential.

Jonathan Andersson är ny Head of Sales och kommer närmast från Rahmqvist Group där han jobbade som Chief Operating Officer. Jonathan har också arbetat som General Manager för mikromobilitetsbolaget Vässla.

Johan Grönvall säger:

– Jonathan har en väldigt intressant bakgrund och kommer att fylla en otroligt viktig roll hos oss som ansvarig för all nykundsbearbetning. Försäljning är ett av våra mest prioriterade områden, i synnerhet nu när vi är i en expansiv fas i Sverige där vi måste säkerställa att vi får med oss rätt restauranger och butiker både när vi förbättrar utbudet i existerande städer, men också lanserar nya städer.

 

 

 

Relaterade Artiklar