Nanoleaf lanserar branschens första Matter-kompatibla och Thread-aktiverade smarta belysningsprodukter
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Nanoleaf lanserar nu branschens första Matter-kompatibla och Thread-aktiverade smarta belysningsprodukter

Nanoleaf lanserar nu branschens första Matter-kompatibla och Thread-aktiverade smarta belysningsprodukter

Publicerat av: Redaktionen

Nanoleaf, den globala ledaren inom smart belysningsinnovation, lanserar två nya Matter-kompatibla smarta lampor i Essentials-serien, en E27/B22-glödlampa och en ljusslinga.

Nanoleaf är det första varumärket inom smartnbelysning att erbjuda produkter som fungerar med den nya standarden för det smarta hemmet.

Genom att leda vägen med denna nya teknologi ger Nanoleaf interoperabilitet, enkelhet och innvation till konsumenter samtidigt som de också utbildar marknaden kring detta enande språk som har alla förutsättningar att förändra framtiden för det smarta hemmet.

 Den nya Essentials Matter-serien

Nanoleaf lanserar två nya Matter-kompatibla smarta lampor i Essentials-serien, en E27/B22-glödlampa och en ljusslinga. De första, redan från tillverkning Matter-kompatibla, smarta belysningsprodukterna som finns tillgängliga på marknaden. De nya produkterna fungerar med Matter över Thread så förutom praktiskt vit och färgstark RGB-belysning erbjuder de även sömlös installation och kontroll. Detta innebär även ännu snabbare och mer pålitlig uppkoppling mot andra Thread-aktiverade smarta hemprodukter genom ett mesh-nätverk.

De nya produkterna ur Essentials Matter-serien kommer att hjälpa till att ställa in och anpassa belysningen i ditt hem med olika smarta hemplattformar, så att du enkelt kan göra justeringar från flera enheter via Matters Multi-Admin-funktioner. De Matter-kompatibla produkterna möjliggör sömlös kommunikation mellan smarta hemprodukter oavsett märke eller tillverkare.

“Vi är så glada över att inte bara lansera våra första Matter-produkter, utan att vara det första företaget att erbjuda smart belysning med Matter over Thread till användare idag”, säger Nanoleafs vd och medgrundare Gimmy Chu. “Vårt team är dedikerade till att skapa en riktigt smart upplevelse som är sömlös, intelligent och i slutändan något som gör vardagen enklare, och vi tror att Matter är det första steget mot att uppnå det målet.”

Nanoleafs befintliga modulära ljuspaneler och ljusstavar (Shapes, Elements, Canvas och Lines) kommer också att få en OTA-uppdatering senare i år för att bli Matter-kompatibla.

 Tillgänglighet i detaljhandeln

Nanoleaf lanserar branschens första Matter-kompatibla och Thread-aktiverade smarta belysningsprodukterEssentials E27/B22 Smart Bulb och Lightstrip med Matter-kompabilitet (2 m startpaket, 5 m startpaket, 2 m expansionspaket och 1 m expansionspaket) kommer att finnas tillgängligt globalt på shop.nanoleaf.me. Priserna kommer att variera från 249 – 999 SEK. Kommande lampor i Essentials Matter-serien inkluderar GU10 och en infälld downlight (lanseras sent 2023).

 

 

 

 

Relaterade Artiklar