Temu får MASA-certifiering för användarsäkerhet och personlig integritet
Hem E-HANDEL Temu får MASA-certifiering för användarsäkerhet och personlig integritet

Temu får MASA-certifiering för användarsäkerhet och personlig integritet

Publicerat av: Redaktionen

Temu, en handelsplattform online, har fått certifieringen Mobile Application Security Assessment (MASA) efter en utvärdering av DEKRA, världens största oberoende organisation för experttester.

Certifieringen är en del av Temus ansträngningar att upprätthålla de högsta säkerhets- och integritetsstandarderna för sina användare.

MASA-certifieringen lanserades 2022 av den Google-initierade App Defense Alliance (ADA) som ett program för att förbättra applikationssäkerheten genom oberoende säkerhetsbedömningar från tredje part. Målet är att säkerställa säkerheten för Google Play och det bredare Android-ekosystemet och att ge konsumenterna mer insyn. DEKRA är ett av sex auktoriserade laboratorier som utför säkerhetsbedömningarna.

MASA utgår från en uppsättning säkerhetsriktlinjer utformade för att visa att mobilappar skyddar mot de senaste cybersäkerhetshoten. Certifieringsprocessen involverar en detaljerad granskning av en apps datahantering, krypteringsmetoder, autentiseringsprocedurer och skyddet av den personliga integriteten. Genom att följa denna höga standard visar Temu sitt engagemang för att skydda användarnas personliga och finansiella information, och även att företaget har ett dataskydd för användarna som går utöver säkerhetskraven i Google Play-butiken.

Nyckelområden som bedöms av MASA inkluderar:
● Datasekretess och säkerhet i appen.
● Användning av stark kryptering för informationsskydd.
● Åtkomstkontroll för att säkerställa att användare är behöriga.
● Säkerhet för data under överföring på internet.
● Endast nödvändiga behörighetsförfrågningar från enheter.
● Validering av all inkommande data för att förhindra säkerhetsintrång.
● Begränsning för andra appars åtkomst till säkra funktioner.
● Frekventa uppdateringar för att åtgärda säkerhetsbrister.

I ett uttalande säger en talesperson för Temu att företaget har en proaktiv inställning till säkerhet: “Vi skickade in Temu-appen för MASA-certifiering som ett led i våra kontinuerliga ansträngningar för att förbättra användarnas integritet och säkerhet. Vi vill visa våra användare att de kan känna sig trygga när de handlar, och att de ska veta att deras data skyddas på bästa sätt.”

Temu får MASA-certifiering för användarsäkerhet och personlig integritet

MASA-certifieringen är den senaste i en rad åtgärder som vidtagits av Temu för att förbättra företagets säkerhet och integritet. Temu samarbetar med det San Francisco-baserade cybersäkerhetsföretaget HackerOne för att upprätta ett så kallat bugg-bounty-program, vilket uppmuntrar etiska hackare att identifiera och rapportera säkerhetsbrister i Temus system. Dessutom har Temu nyligen implementerat tvåfaktorsautentisering för att förbättra säkerheten vid inloggning.

Andra appar som fått MASA-certifieringen inkluderar Walmart, Google och YouTube. Här är länken till Temus MASA-certifiering.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar