Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och lyfter handelns hållbarhetsarbete
Hem E-HANDEL Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och lyfter handelns hållbarhetsarbete

Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och lyfter handelns hållbarhetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Hållbar e-handel blir en del av Svensk Handel och kraftsamlar för att säkra en hållbar utveckling för den svenska e-handeln.

Hållbar E-handel och Svensk Handel går samman för att intensifiera branschens hållbarhetsinitiativ.

Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och lyfter handelns hållbarhetsarbeteDenna strategiska allians markerar en ny era av samarbete och innovation, med målet att leda svensk e-handel mot en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid.

– Med Hållbar E-handel stärker vi ytterligare vår satsning på att göra e-handeln mer hållbar. Tillsammans med våra medlemmar och kompetens och vårt befintliga nätverk inom hållbara e-handelsleveranser storsatsar vi på att göra svensk e-handel ännu mer konkurrenskraftig och hållbar, säger Sofia Larsen, VD på Svensk Handel.

Hållbar E-handel grundades 2019 av ehandel.se och är idag med sina 150 medlemmar ett av Sveriges ledande forum för verksamma inom e-handel att dela kunskap och utveckla e-handelns hållbarhetsarbete. Bland de aktiva medlemmarna finns bland annat Apotea, Boozt, Lyko och Amazon.

Under de senaste fyra åren har man bland annat bedrivit ett arbete för att minska luften i e-handelns transporter, erbjudit utbildningar, presenterat branschsstandarder för mer effektiva leveranser samt skickgradering av begagnade produkter. I och med sammanslagningen med Svensk Handel kan arbetet kring cirkularitet stärkas. Dels genom Svensk Handels befintliga arbete och kompetens. Men också genom att vi gemensamt ytterligare ökar möjligheten att attrahera medel för forskning och innovation.

– Vi är fantastiskt stolta över vad vi åstadkommit under så kort tid. Tillsammans med Svensk Handel skapar vi helt nya möjligheter, där våra medlemmar kan fortsätta sitt arbete med ökade resurser och större räckvidd för att driva hållbarhetsagendan framåt, säger Patrik Rees, styrelseordförande i Hållbar E-handel.

Hållbar E-Handel slås samman med Svensk Handels nätverk för hållbara e-handelsleveranser och bildar nätverket Hållbar E-handel inom ramen för Svensk Handel. Hållbar E-handels medlemmar kommer fortsätta att bedriva arbetet liksom tidigare i samverkan med Svensk Handel.

Relaterade Artiklar