Den virtuella butikskedjan Wolt Market öppnar i Malmö
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Den virtuella butikskedjan Wolt Market öppnar i Malmö

Den virtuella butikskedjan Wolt Market öppnar i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Wolts egna kedja av virtuella livsmedelsbutiker Wolt Market kommer att öppna i Malmö inom kort, och erbjuda invånarna i Skånes största stad snabba och smidiga leveranser av livsmedel och annat – dag som natt.

Butiken i Malmö blir den femte att öppna i Sverige sedan Wolt Market drog igång verksamheten i april 2022.

Fjolåret var ett mycket bra år för Wolt Market i Sverige.

Antalet beställningar som gjordes hos den virtuella butikskedjan ökade med hela 170 procent jämfört med 2022, bland annat på grund av att man breddat sitt sortiment ordentligt och expanderat sina leveransområden i de två städer man hittills bedrivit verksamhet; Stockholm och Örebro.

Men en av de största vinsterna för bolaget förra året var framförallt för de anställda. Wolt ingick kollektivavtal med Handels för att ge de anställda bättre förutsägbarhet, trygghet och struktur. Avtalet höjer de anställdas timlön, ger bättre betalt på helger, höjer pensionsnivån och ger ett mer omfattande försäkringsskydd.

Men nu är det alltså dags för Wolt Market att dra igång i Malmö, och butiken kommer att ligga centralt i stan. Joachim Schwartzbach är VD för Wolt Market och säger:

Den virtuella butikskedjan Wolt Market öppnar i Malmö– Det känns riktigt kul att vi äntligen ska dra igång i Malmö. Wolt har en stark ställning i Malmö med många användare så jag tror att intresset att beställa hem livsmedel lika snabbt och enkelt som restaurangmat kommer tilltala Malmöborna.

Butiken är planerad att öppna inom kort. Då kommer Malmöbor kunna beställa hem allt från en kasse med fredagsmys till hela veckohandlingen, med leverans inom 30 minuter.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar