Bunchery och Wolt gör det superenkelt att beställa blommor
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Bunchery och Wolt gör det superenkelt att beställa blommor

Bunchery och Wolt gör det superenkelt att beställa blommor

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Bunchery sitt unika koncept på Wolts plattform.

Användare i Stockholm och Göteborg kan på nolltid beställa blommor i bunt och få dem levererade till någon man tycker om – inom 30 minuter.

Bunchery och Wolt gör det superenkelt att beställa blommor

Tillsammans hoppas man på att kunna utmana traditionella blommogramföretag med ett erbjudande som är både billigare och snabbare.

Blomsterleverans till hem eller kontor är en klassiker för att visa någon att man gillar dem, inte minst på Alla Hjärtans Dag. Hos Wolt har kategorin “blommor” gått riktigt bra under 2023, där man ökade antalet beställningar av blommor med nästan 20 procent jämfört med 2022.

Nu blir Bunchery en ny medlem i Wolts familj vars affärsidé är mycket enkel; blommor i bunt till ett bra pris – och man vänder sig såväl till privatpersoner som till företag. Bunchery grundades av Robert Ceder och Linda A Westerberg 2014 och har sedan dess växt med flera butiker runt om i Europa.

Även om produktkategorin blommor är allt annat än vissen hos Wolt, tror man att det finns en stor potential för mer tillväxt då man förhållandevis ligger lågt i pris och kan erbjuda en snabb leverans. Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:

– När det kommer till att beställa ett klassiskt blomsterbud ligger vi ofta betydligt lägre i pris än de etablerade blommogramföretagen. Det kan röra sig om hundratals kronor vid större beställningar. Men framförallt går det snabbare att skicka blommor via oss, det tar inte längre än 30 minuter från beställning till leverans. Jag tycker Bunchery har ett intressant koncept där man fokuserar på själva blommorna snarare än att binda ihop buketter.

Det är Buncherys två butiker i Stockholm (Riddargatan) och Göteborg (Fredsgatan) som från och med idag finns tillgängliga på Wolts plattform.

Relaterade Artiklar