xTactor på SightCity
Hem PRODUKTNYHETER xTactor på SightCity

xTactor på SightCity

Publicerat av: Redaktionen

xTactor deltog tillsammans med Iris Hjälpmedel på mässan SightCity i Frankfurt, en av de största hjälpmedelsmässorna för personer med synnedsättningar.

Det var en otroligt intressant och inspirerande mässa där vi fick möjligheten att presentera företaget xTactor och vårt armband xBand.

Under mässan träffade vi en mängd olika besökare, inklusive privatpersoner, organisationer, företag och potentiella samarbetspartners.

Responsen vi fick var överväldigande och bekräftade det stora intresse och behov som finns för information via vibrationer.

xBand väckte stor uppmärksamhet med sina funktioner som gör det möjligt för användare att ta emot mobilnotiser, påminnelser och tid genom diskreta vibrationer. Många besökare var nyfikna på hur xBand kan förbättra deras vardag och ge dem en större känsla av frihet och självständighet.

Vi fick även tillfälle att presentera vår framtida produkt som baserar sig på EMG-teknologi (elektromyografi). Detta projekt vann PTS Innovationstävling 2023, och är därmed delvis finansierat av Post- och telestyrelsen. EMG-teknologin gör det möjligt att mata in text enbart genom fingerrörelser, utan behov av knappar, och syftar till att ge ännu fler möjligheter för användare att interagera med sina enheter genom muskelrörelser och vibrationer.

xTactor på SightCity

Camilla och Ante från xTactor visar upp xBand på SightCity i Frankfurt

Det var en fantastisk möjlighet att nätverka med andra aktörer inom branschen och att diskutera framtida samarbeten. Vi ser fram emot att bygga vidare på de kontakter vi har knutit och att fortsätta utveckla innovativa lösningar som kan förbättra livskvaliteten för synskadade.

Tack till alla som besökte oss på SightCity och för ert intresse i xTactor och xBand.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar