Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

VÄLKOMMEN TILL DREAMHACK STOCKHOLM OCH DREAMHACK SUMMER

juni 14 - juni 16

Välkommen till DreamHack Stockholm och DreamHack Summer

DreamHack kommer till Stockholm i november 2024.

Världens största gaming- och kulturfestival till världens främsta spelstad, till Nordens största mässanläggning. – DreamHack Stockholm blir vår största festival någonsin, säger Shahin Zarrabi, VP of Festivals EFG.

DreamHack är världens största gaming- och kulturfestival. I november 2024 kommer festivalen, tillsammans med festivalpartnern Elgiganten, till Stockholm och Stockholmsmässan. Som en del av ESL FACEIT Group (EFG) har DreamHack redan etablerat sig över hela världen. Internationella gaminghubbar som Atlanta, Dallas, Melbourne och Tokyo står alla värdar för DreamHacks fantastiska festivaler. Stockholm är en av världens främsta städer inom gaming — nu med DreamHack Stockholm som årets höjdpunkt.

– Att ta DreamHack till Stockholm är speciellt för mig personligen. Gaming hör hemma i Stockholm och vi vill bidra till och utveckla den unika kulturen som gör spelvärlden i staden så speciell. Från kreatörer och fantastiska Cosplay-artister, till de senaste spelen, produkterna och den bästa e-sporten. Vi bygger en plattform för alla, säger Shahin Zarrabi, VP of Festivals på ESL FACEIT Group

Stockholm har kommit att bli Skandinaviens spelhuvudstad. Stockholmsregionen anses vara en av de främsta europeiska regionerna för spelutveckling, med allt från ledande AAA-utveckling till mobila spel och indieutvecklare närvarande i staden. Dessutom finns här fler spelutvecklare per capita än i någon annan stad. Det svenska spelundret är ett globalt känt fenomen som har resulterat i ikoniska titlar som Minecraft, Battlefield och Candy Crush. Världens största gaming- och kulturfestival kommer att arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholm — den största mässanläggningen i Norden.

– Jag är väldigt glad över att välkomna DreamHack till Stockholm 2024. DreamHacks arbete för att sammanföra gamers från olika delar av världen främjar kulturellt utbyte och företagande. Festivalen har stor betydelse för Stockholm och stärker stadens centrala roll i den globala spelvärlden. Vi har fler spelutvecklare per capita än någon annanstans i världen, och är en kreativ hotspot där e-sport, teknik, musik och mode möts. Det här är ett viktigt steg för att stärka Stockholms rykte som en välkomnande och progressiv plats för spelbranschen, säger Staffan Ingvarsson, VD för Stockholm Business Region.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att ha DreamHack på Stockholmsmässan i november nästa år. Att vara värd för en festival som väcker ungdomars intresse för gaming och e-sport är betydelsefullt och det är ett fantastiskt tillfälle att välkomna inte bara de som redan är intresserade av gaming, utan också att välkomna och skapa intresse för nya deltagare. Eftersom e-sport och gaming som liveevenemang växer globalt och i Sverige är vi glada att välkomna en sådan festival till Stockholm och Stockholmsmässan, säger Christian Clemens, VD på Stockholmsmässan.

– Vårt fleråriga partnerskap med DreamHack är en av våra viktigaste investeringar i gamingcommunityt. Det är också ett partnerskap som vi brinner för. Gaming förenar människor och med den nya festivalen i Stockholm blir det ännu enklare för människor att samlas och njuta av den fantastiska upplevelse som DreamHack har att erbjuda. Vi ser fram emot DreamHack Stockholm 2024 och kommer att göra vårt bästa för att ta festivalen till nästa nivå tillsammans med teamet på EFG, säger Alexander Åberg, gamingansvarig på Elgiganten.

DreamHack fyller 30 år 2024. Det som började som en LAN-festival och som på 90-talet beskrevs av media som ”Hackarnas Hultsfred” är idag en global sensation med festivaler över hela världen. En gaming- och kulturfestival som erbjuder något för alla och som välkomnar alla, oavsett vem du är. DreamHack är stolta över sitt svenska arv, och har i 22 år haft sina två största festivaler i Jönköping.

DreamHack Summer 2024 kommer till Jönköping mellan 14-16 juni. DreamHack Stockholm kommer till Stockholm 22-24 november.

Biljettförsäljningen för DreamHack Stockholm startar den 26 mars nästa år. Mer information finns på dreamhack.com/stockholm.

E-handelsträff Göteborg

Detaljer

Start:
juni 14
Slutar:
juni 16
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,