Amazon.se lanserar Hemmafix – ska hjälpa svenskarna laga, lappa och förlänga livet på saker i hemmet
Hem E-HANDELAMAZON Amazon.se lanserar Hemmafix – ska hjälpa svenskarna laga, lappa och förlänga livet på saker i hemmet

Amazon.se lanserar Hemmafix – ska hjälpa svenskarna laga, lappa och förlänga livet på saker i hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Trots det ekonomiska läget brukar endast var fjärde svensk ofta reparera sina saker i stället för att slänga och köpa nytt, visar en ny YouGov-undersökning på uppdrag av Amazon.se.

För att göra det enklare för svenskar att laga, förnya och förlänga livet på sina prylar har butiken Hemmafix öppnat på Amazon.se.

Hemmafix-butiken på Amazon.se (amazon.se/hemmafix) innehåller guider, reparationsverktyg och reservdelar som ska underlätta för svenskar att laga, förnya och förlänga livet på sina saker.

I butiken kan kunder utforska lagnings- och reparationsprodukter i en rad olika kategorier. Utöver produkter för att lappa kläder och textiler, skovård och verktyg för att återställa möbler och cyklar till deras forna glans, erbjuds även reparationsverktyg och guider för att laga hemelektronik via samarbetspartnern iFixit.

Enligt en färsk undersökning från YouGov, genomförd på uppdrag av Amazon.se, brukar endast 27 procent av svenskarna ofta reparera eller renovera sina saker i stället för att slänga och köpa nytt. Ungefär lika många, 24 procent, brukar sällan eller aldrig reparera sina saker. Den vanligaste orsaken att det är svårt eller att man inte vet hur man gör (57%), följt av att man saknar rätt verktyg (43%).

”Vi kan alla bli bättre på att förlänga livslängden på våra saker, oavsett om det handlar om ett par skor, en cykel eller en teknikpryl. Med Hemmafix har vi samlat verktyg och reparationskit till bra priser ihop med användbar information, som vi hoppas ska få fler att upptäcka att det faktiskt är roligt att reparera samtidigt som det sparar pengar och är snällare mot miljön”, säger Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig på Amazon.se.

Undersökningen visar att det är betydligt vanligare att reparera kläder (57%) och möbler (56%) som gått sönder, medan skor och hemelektronik oftare slängs (49% / 36%) i stället för att lagas eller lämnas in för reparation.

En svensk idé

Hemmafix-butiken är ett hjärteprojekt skapat av den svenska produktutvecklaren Philip Brodd på kontoret i Stockholm, som kom på idén efter att själv ha reparerat sina skor med lagningslappar från Amazon.se.

”Slitage är normalt, men att slänga nästan fungerande saker borde inte vara det. Idén till Hemmafix-butiken föddes när jag själv var på jakt efter något att laga mina utslitna skor med, och insåg hur Amazons stora utbud av reparationskit kan hjälpa fler förlänga livslängden på sina prylar. Jag är så glad att butiken kan erbjuda både kunskap och verktyg för att hjälpa folk laga det de redan har, säger Philip Brodd, produktutvecklare hos Amazon.se.

Efter en smyglansering i höstas finns nu Hemmafix tillgänglig för svenska Amazon-kunder som vill bli bättre på att lappa och laga. Det svenska initiativet har redan gett ringar på vattnet globalt, då liknande butiker nyligen har öppnat i Mexiko och Australien.

Amazon.se lanserar Hemmafix – ska hjälpa svenskarna laga, lappa och förlänga livet på saker i hemmetFem smarta hemmafix från Amazon.se:
  1. Självhäftande klädreparationslappar
  2. Reparationssats för golv och möbler
  3. Midjeförlängare på byxor
  4. Mattfläcksborttagare
  5. Skrubbare för cykelkedjor

 

 

 

Relaterade Artiklar