Historiskt stark start på mellandagsrean
Hem DETALJHANDEL Historiskt stark start på mellandagsrean

Historiskt stark start på mellandagsrean

Publicerat av: Redaktionen

Juldagen befäster positionen som årets näst största handelsdag. Redan vid lunchtid igår hade försäljningen i Elgigantens nätbutik passerat fjolårets försäljningssiffror för hela dagen.

Historiskt stark start på mellandagsrean 2TV-apparater visade sig vara den i särklass mest efterfrågade produktkategorin. Under den första timmen, mellan kl 08-09, såldes en tv-apparat varannan sekund.

Trots en kampanjstark november med både Singles Day och en rekordbetonad Black Friday har december inneburit en riktigt stark julhandel på Elgiganten. Nu följs den upp av en historisk stark start på årets mellandagsrea.

– Det har blivit tradition för många att bege sig till våra varuhus under juldagen och i år valde fler kunder än någonsin tidigare att besöka oss. Försäljningen ökade i samtliga kanaler, men e-handeln var den stora vinnaren. Redan vid lunchtid passerade vi fjolårets försäljning för hela dagen förra året, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mellandagsrean är historiskt sett en period då kunderna passar på att uppgradera hemmet och förbättra för hela familjen och gårdagen var inget undantag. Storsäljare var enligt förväntat stora tv-apparater och surfplattor och mobiltelefon, men många kunder valde också att handla stora vitvaror som kyl, frys, tvätt- och diskmaskin. Ökade snittpriser visar också att kunderna i allt större utsträckning väljer något dyrare produkter med bättre specifikationer snarare än den billigaste modellen. Diskmaskinerna ska vara tysta, tvättmaskinerna ska ta många kilogram tvätt och kyl och frys ska ha låg energiförbrukning.

Gårdagens säljraket var trots allt tv-apparater. Under den första timmen på mellandagsrean såldes en tv-apparat varannan sekund.

– Vi vet av erfarenhet vad kunderna efterfrågar under mellandagsrean och i år har vi en extrem tillgång på produkter, så jag räknar med en fortsatt mycket stark försäljning under mellandagarna. På onsdag får vi dessutom nya leveranser och kan fylla på med nya erbjudanden. Vi kommer att göra väldigt många kunder nöjda under den här mellandagsrean, säger Niclas Eriksson.

Topp fem mest efterfrågade produkterna under juldagen 2017:

  1. TV
  2. Surfplatta
  3. Mobiltelefon
  4. Bärbar dator
  5. Högtalare

Relaterade Artiklar