Zalando bjuder in modemärken att ansöka om Zalando Sustainability Award
Hem TRENDER Zalando bjuder in modemärken att ansöka om det fjärde Zalando Sustainability Award

Zalando bjuder in modemärken att ansöka om det fjärde Zalando Sustainability Award

Publicerat av: Redaktionen

Zalando, en ledande europeisk onlineplattform för mode och livsstil, fortsätter sitt strategiska partnerskap med Copenhagen Fashion Week genom att öppna upp för ansökningar om det fjärde Zalando Sustainability Award.

Med priset vill Zalando uppmuntra modevarumärken att utforska hållbara alternativ och erkänna varumärken som redan bidrar till en mer hållbar bransch.

Priset är också en del av Zalandos hållbarhetsstrategi, do.MORE.

Det ger en möjlighet för Zalando att utnyttja sin plattform för att underlätta samarbete inom branschen och sätta strålkastarljuset på varumärken som delar deras vision.

  • Internationella modemärken kan nu ansöka om det fjärde Zalando Sustainability Award som delas ut under Copenhagen Fashion Week. Sista ansökningsdag är den 25 april 2022.
  • Zalando Sustainability Award syftar till att uppmuntra modevarumärken att utforska hållbara alternativ och erkänna varumärken som redan bidrar till en mer hållbar bransch.
  • Vinnaren kommer att samarbeta med Zalando för att utveckla en exklusiv kollektion som bygger på hållbara framsteg och innovationer. Dessutom kommer vinnaren att tilldelas 20 000 euro.

Sista ansökningsdag för varumärken är den 25 april och vinnaren tillkännages den 11 augusti under Copenhagen Fashion Week 2022. Det vinnande varumärket tilldelas ett pris om 20 000 euro samt ett partnerskap med Zalando för att utveckla en exklusiv kapselkollektion.

Kollektionen kommer att utforska hållbarhetslösningar inom design och innovation för material, produktionsprocesser, tekniska lösningar och spårbarhet i syfte att samla lärdomar som delas med branschen. För att ytterligare stödja det vinnande varumärket i dess affärstillväxt kommer vinnarvarumärket att finnas tillgängligt på Zalandos 23 europeiska marknader.

Zalando bjuder in modemärken att ansöka om Zalando Sustainability AwardTre finalister kommer att väljas ut den 9 maj av en internationell jury bestående av ledare inom branschen, ledningsrepresentanter från Zalando samt Copenhagen Fashion Week Show Committee. De tre finalisterna tilldelas 25 000 euro till produktionskostnader och blir en del av Copenhagen Fashion Week’s visningsschema, som äger rum mellan 9 och 12 augusti. Jurymedlemmarna kommer att noggrant granska varje varumärkes hållbarhetsstrategi och öppenhet, kollektioner och graden av engagemang för hållbara framsteg och innovationer.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar