Xiaomis nya supertelefoner snart i svenska butiker
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Xiaomis nya supertelefoner snart i svenska butiker

Xiaomis nya supertelefoner snart i svenska butiker

Publicerat av: Redaktionen

Den 13 oktober började förbeställningen i Sverige av Xiaomi 11T Pro, som börjar säljas i butik den 25 oktober.

Fyra andra produkter börjar säljas på samma datum, däribland Xiaomi Pad 5 och Mi Band 6 med NFC.

I samband med en välbesökt lanseringsfest på Bio Capitol i Stockholm den 12 oktober, med inbjudna medier, partners och gäster från Xiaomis växande fan-community, presenterades säljstart och priser för Xiaomis senaste uppsättning smartphones, samt surfplattan Xiaomi Pad 5 och en vidareutveckling av aktivitetsarmbandet Mi Band 6, som nu får NFC-stöd. Från scenen berättade också Mastercard om att man utvidgar sitt samarbete inom kontaktlösa betalningar där man arbetar med att ansluta ett antal svenska banker till tjänsten.

”Vi lanserade vår första telefon i Sverige i november 2019, strax innan pandemin bröt ut. Det är mindre än två år sedan men det känns som en evighet, och otroligt mycket har hänt. Vi har haft fantastiska framgångar, med kraftigt ökande marknadsandelar och öppnandet av vår första fysiska butik i Sverige som några av höjdpunkterna. Det enda som saknats är att vi inte haft möjlighet att fira dem tillsammans med alla som bidrar till framgången – vår community och våra partners. Det var väldigt roligt att se så många komma och fira med oss, och vi ser det som början på ett nytt kapitel på vår närvaro i Sverige”, säger Bo Peng, Managing Director, Xiaomi Nordics.

Från och med nu pensioneras ”Mi” som namn för Xiaomis flaggskeppsmobiler och de tre nya telefonerna som kommer till svenska butiker 25 oktober heter därför Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro, och Xiaomi 11 Lite 5G NE. De två första telefonerna har designats med hårdvara och funktioner som ska stimulera användarnas kreativa skapande, och erbjuda användaren möjlighet att skapa filmer av professionell kvalitet med en produkt som ryms i fickan, medan Xiaomi 11 Lite 5G NE trycker in liknande innovativa funktioner i ett lätt, slimmat, skal.

Xiaomis nya supertelefoner snart i svenska butikerXiaomi 11T Pro är telefonen med extra allt. Till att börja med innebär den början på en ny era av laddning, då det är den första telefonen på marknaden som använder 120W HyperCharge. Batteriet har i laboratorietester blivit fulladdat på bara 17 minuter – och kreatörer behöver inte oroa sig för att missa att fånga magiska tillfällen i flykten för att telefonen är urladdad eller på laddning. Batteriet, med en kapacitet på 5 000 mAh, är även tekniskt avancerat på andra sätt med exempelvis dubbla laddningsceller, och där cellerna är förstärkta med ”supermaterialet” grafen för att ytterligare öka prestandan.

Kamerasystemet på baksidan består av tre linser, där huvudlinsen på 108 MP kompletteras med 2x telemakro och en 120° ultravidvinkellins. Men att ta bilden eller spela in filmen (i upp till 8K-upplösning eller HDR10+) är bara början. Bland de nya funktionerna i telefonen finns också en mängd innovativa verktyg för skapande och redigering, med AI-stöd.

Även om det man skapar med telefonen kanske upplevs allra bäst på en större duk, är skärmen också påkostad. AMOLED-skärmen på 6,67 tum har en upplösning på 2400×1080, 120 Hz uppdateringsfrekvens och hanterar TrueColor, Dolby Vision® och HDR10+. Ljusstyrkan på 1000 nits och en touchkänslighet på 480 Hz är också i världsklass, liksom ljudupplevelsen genom de dubbla SOUND BY Harman Kardon-högtalarna och den marknadsledande processorn Qualcomm® Snapdragon™ 888. Det rekommenderade återförsäljarpriset är från 6 990 kronor inklusive moms (8 GB + 256 GB). Under förbokningen som inleddes den 13 oktober medföljer också en robotdamsugare, Mi Robot Vacuum Mop Essential, värd 1990 kronor, utan extra kostnad.

Xiaomi 11T har mycket gemensamt med Pro – samma kamerauppsättning och liknande skärmegenskaper, men till en ännu lägre kostnadDet gör den till det mest avancerade kreativa verktyg du kan få i sin prisklass. Verktyget AI Cinema gör det möjligt att med ett klick skapa avancerade effekter när tillfället dyker upp – exempelvis time-lapse, time-freeze och Magic Zoom. Den har den avancerade och energisnåla processorn MediaTek Dimensity 1200 Ultra, och turboladdning som beräknas ladda 5000 mAh-batteriet på 36 minuter. Priset är 5 990 kronor inklusive moms (8 GB + 128 GB) och säljstarten sker 25 oktober.

Xiaomi 11 Lite 5G New Edition fortsätter framgångssagan med Mi 11 Lite tidigare i år, med ett ännu mer attraktivt pris. Telefonen har en läcker slimmad design och väger bara 158 gram, men har ändå hård- och mjukvara för att vara en kraftfull kreativ medhjälpare, med samma innovativa AI-funktioner för foto och film som 11T Pro och 11T, samt ett särskilt vlog-läge för att optimera skapandet och delandet. I kombination med Qualcomm® SnapdragonTM 778G-processorn, 5G-stöd och ett rekommenderat pris från 4 490 kronor inklusive moms (8 GB + 128 GB) är den attraktiv utan svaga punkter. Säljstarten sker 25 oktober.

Det populära aktivitetsarmandet Mi Smart Band 6 kommer i en ny version. Utöver alla teknologier som mäter allt från sömnkvalitet och stressnivå till syresättningen i blodet, har Mi Smart Band 6 NFC också fullt stöd för NFC-teknologin som används exempelvis i mobilbetalningar, och integrerat stöd för röstassistenten Amazon Alexa. Genom ett utvidgat partnerskap med MaterCard kommer större svenska banker att löpande anslutas till systemet.. Den har ett rekommenderat återförsäljarpris på 599 kronor inklusive moms och finns till försäljning nu.

Surfplattan Xiaomi Pad 5 med Xiaomi Smart Pen väckte mycket positiv uppmärksamhet på lanseringseventet. Den är perfekt för både nytta och nöje, ett kraftfullt arbetsredskap som samtidigt låter dig njuta av filmer, musik och spel på fritiden. 11-tumsskärmen har 120 Hz-uppdatering och en tryckkänslighet på 240 Hz, och upplevelsen maxas av både stöd för Dolby Vision® och Dolby Atmos®.  Priset är 4 290 kronor inklusive moms (8GB + 128 GB) och den börjar säljas i Sverige den 25 oktober.

Relaterade Artiklar