Xiaomi lanserar nu nya flaggskeppstelefoner globalt – Snart kommer Xiaomi 12T-serien
Hem PRODUKTNYHETER Xiaomi lanserar nu nya flaggskeppstelefoner globalt – Snart kommer Xiaomi 12T-serien

Xiaomi lanserar nu nya flaggskeppstelefoner globalt – Snart kommer Xiaomi 12T-serien

Publicerat av: Redaktionen

Xiaomi presenterar i dag sina nästa flaggskeppsmodeller för den nordiska marknaden – Xiaomi 12T serien.

I de nya Xiaomi 12T- och Xiaomi 12T Pro-telefonerna sitter en mängd teknologiska innovationer som tar användarupplevelsen till nästa nivå.

Båda Xiaomi 12T-telefonerna kommer med kameror som riktar sig till professionella fotografer.

Genom Xiaomis avancerade AI kan vem som helst fota och få enastående resultat. Xiaomi 12T Pro är den första telefonen från Xiaomi som erbjuder 200MP-kamera för en ny nivå av detaljrikedom. Det tillsammans med ett redan kraftfullt läge för mörkerfotografi och en snabb fokusering gör det enkelt att fota objekt i rörelse utan att förlora skärpa.

Kameran har också en 1/1,22”-sensor som möjliggör 2x zoom. Tack vare Xiaomi ProCut blir det möjligt för Xiaomi 12T Pro-användare att redigera och beskära innehåll på proffsnivå, utan att behöva använda extern hårdvara eller program. Xiaomi 12T Pro stödjer 8K-video i fullskalig upplösning för att skapa video på lika hög nivå.

Samtidigt implementerar Xiaomi 12T ett trippelt kamerahus med en huvudkamera med 108MP, en ultravidvinkelkamera med åtta megapixel, samt en telemakro-lins på två megapixel. Samma AI som ger 12T Pro sitt snabba fokus ger även sitt stöd till 12T-modellen för att ge skarp skärpa i de mest utmanande situationerna.

Prestanda att mäta sig mot

Xiaomi 12T Pro innehåller det hittills mest kraftfulla Snapdragon-chippet med en 4nm TSMC tillverkningsprocess, vilket ökar CPU-prestandan med 16,7 procent och GPU-prestandan 11 procent jämfört med tidigare Snapdragon 8 Gen 1. Detta sänker även strömförbrukningen med 33 procent respektive 30 procent.

Xiaomi 12T är byggd på MediaTek’s främsta chipp – MediaTek Dimensity 8100-Ultra. Chippet är uppgraderat med en helt ny GPU-struktur som förbättrar prestanda och strömförbrukning med upp till 30 procent jämfört med föregående generation.

Batteriet laddas fullt på 19 minuter

Båda telefonerna har 5000mAh-batterier och 120W HyperCharge, och laddas fullt på så lite som 19 minuter. Därefter är de redo att ge hela 13,5 timmar av konstant skärmtid. Med Xiaomi AdaptiveCharge lär sig enheterna din laddningsrutin från dag till dag, vilket optimerar livslängden på batteriet.

Xiaomi lanserar nu nya flaggskeppstelefoner globalt – Snart kommer Xiaomi 12T-serienSkärmar som sticker ut

Båda telefonerna är utrustade med 6.67” CrystalRes AMOLED-skärmar – med1220p-upplösning och över 68 miljarder färger. För att garantera att batteriet håller hela dagen har skärmarna AdaptiveSync, en funktion som dynamiskt ändrar bilduppdateringen efter vad som visas. För att minimera ansträngningen på ögonen har de även Adaptive Reading, en funktion som reducerar mängden blått ljus baserat på omgivningen.

Skärmarna på Xiaomi 12T-serien omsluts av en numera ikonisk premiumdesign. Bakpanelen är gjort i en frostad finish som minskar mängden fingeravtryck samtidigt som de kurvade kanterna gör att telefonen känns kompakta i handen. De kommer i tre färger: Svart, Blå och Silver.

  • Båda telefonerna börjar säljas via Xiaomis återförsäljare i Sverige 17 oktober.
  • Xiaomi 12T Pro kommer i konfigurationen 12GB+256GB och har ett rekommenderat pris på 8490kr.
  • Xiaomi 12T kommer i konfigurationen 8GB+128GB och har ett rekommenderat pris på 5990kr.
  • Xiaomi Mi Vacuum Mop 2 Lite medföljer på köpet av Xiaomi 12T Pro.

 

Relaterade Artiklar